Index 
 Vorige 
 Volgende 
 Volledige tekst 
Stadium plenaire behandeling
Kies een document :

Ingediende teksten :

RC-B6-0338/2008

Debatten :

PV 09/07/2008 - 11
CRE 09/07/2008 - 11

Stemmingen :

PV 10/07/2008 - 5.5
CRE 10/07/2008 - 5.5

Aangenomen teksten :


Volledig verslag van de vergaderingen
Donderdag 10 juli 2008 - Straatsburg Uitgave PB

5.5. Situatie in China na de aardbeving en voor de Olympische Spelen (stemming)
Notulen
  

– Vóór de stemming over amendement 7:

 
  
MPphoto
 
 

  Vytautas Landsbergis (PPE-DE). - (EN) Mevrouw de Voorzitter, mijn mondelinge amendement betreft paragraaf 8, waarin de Chinese autoriteiten met klem wordt verzocht een einde te maken aan de discriminatie van verschillende groepen. Mijn voorstel is om na “vakbondsactivisten” de term “Falun Gong-leden” in te voegen. Dit zijn mensen die een bepaalde bewegings- en ademhalingsleer beoefenen, maar ze worden door de communistische autoriteiten behandeld als dissidenten en vervolgd.

 
  
  

(Het mondeling amendement wordt in aanmerking genomen)

– Na de stemming:

 
  
MPphoto
 
 

  Reinhard Rack (PPE-DE).(DE) Mevrouw de Voorzitter, we hebben vandaag een behoorlijk aantal belangrijke stemmingen. Het is daarom echt niet nodig dat de heer Cohn-Bendit de stemmingen voorziet van een niet-aflatende stroom van opmerkingen en gepraat. Dit is storend.

 
  
MPphoto
 
 

  José Ribeiro e Castro (PPE-DE). - (EN) Mevrouw de Voorzitter, ik wil uw aandacht vestigen op het feit dat we zojuist een amendement hebben verworpen waarin werd gevraagd om de vrijlating van iemand die we hebben genomineerd voor de Sacharov-prijs. De volgende keer wanneer we de Sacharov-prijs uitreiken, namelijk in december, kunnen we de winnaar beter een stel handboeien geven. Dan kan hij meteen naar de gevangenis!

(Levendig applaus)

 
Juridische mededeling - Privacybeleid