Ευρετήριο 
 Προηγούμενο 
 Επόμενο 
 Πλήρες κείμενο 
Διαδικασία : 2008/2014(INI)
Διαδρομή στην ολομέλεια
Διαδρομή του εγγράφου : A6-0286/2008

Κείμενα που κατατέθηκαν :

A6-0286/2008

Συζήτηση :

Ψηφοφορία :

PV 02/09/2008 - 5.14
CRE 02/09/2008 - 5.14
Αιτιολογήσεις ψήφου

Κείμενα που εγκρίθηκαν :

P6_TA(2008)0382

Πληρη πρακτικα των συζητησεων
Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008 - Βρυξέλλες Έκδοση ΕΕ

5.14. Αλιεία και υδατοκαλλιέργεια στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των παράκτιων περιοχών της Ευρώπης (A6-0286/2008, Ιωάννης Γκλαβάκης) (ψηφοφορία)
Συνοπτικά πρακτικά
  

Πριν από την ψηφοφορία:

 
  
MPphoto
 

  Ιωάννης Γκλαβάκης, εισηγητής. − Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι, θα αναφερθώ εν συντομία στην ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών με στόχο την προστασία, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην αλιεία και την ιχθυοκαλλιέργεια. Η συζήτηση για την έκθεση ματαιώθηκε λόγω συζήτησης για την κατάσταση στη Γεωργία, θέμα επείγον και σημαντικό. Γι’ αυτό και η σημερινή μου τοποθέτηση.

Η έκθεσή μου αφορά κυρίως την προστασία του περιβάλλοντος και γι’ αυτό ζητώ την υπερψήφισή σας. Σημειώνω ότι από την Επιτροπή Αλιείας υπερψηφίστηκε ομόφωνα.

Στην έκθεσή μου έχω διάφορες προτάσεις από τις οποίες τέσσερις είναι οι σημαντικότερες. Πρώτον, η ολοκλήρωση του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού. Δεύτερον, ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός αλλά και η συνέχιση των συνομιλιών με τη συμμετοχή όλων των κλάδων και ιδιαίτερα των αλιέων. Τρίτον, πιθανόν η σύσταση κεντρικού συντονιστικού οργάνου, διότι παρατηρήσαμε έλλειψη συντονισμού των φορέων τα προηγούμενα χρόνια. Και τέταρτον, καταρτισμός χρονοδιαγράμματος, διότι από το 2002, που υπήρξε παρόμοια συζήτηση, έγιναν κάποιες δράσεις χωρίς χρονικό προσδιορισμό.

Προτείνω, αυτά που θα αποφασισθούν να γίνουν με χρονικό προγραμματισμό. Επειδή πιστεύω ότι όλοι μας επιθυμούμε την προστασία των θαλασσών, γι’ αυτό ζητώ τη θετική σας ψήφο και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 
Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου