Index 
 Text integral 
Stenograma dezbaterilor
Luni, 20 octombrie 2008 - Strasbourg Ediţie JO

Programul Erasmus Mundus (2009-2013) (dezbatere)
MPphoto
 
 

  Maria Petre (PPE-DE), în scris. Recunoaştem cu toţii succesul programului Erasmus în prima sa perioada de aplicare. Modificările aduse acestuia pentru faza a doua de aplicare sunt foarte bune şi includerea ţărilor terţe este o buna idee. În acelaşi timp, remarcam un procentaj scăzut de participare a tinerelor fete la program.

Cred că obiectivele de realizare a unui învăţământ superior de calitate, de dezvoltare personală a profesorilor universitari europeni, de coeziune socială şi de promovare a unei atitudini cetăţeneşti active şi a egalităţii prin eliminarea stereotipurilor sociale de gen sunt de urmărit în cadrul programului de cooperare. Cred, de asemenea, că programul trebuie să favorizeze accesul tinerelor fete care trăiesc în mediul rural şi în regiunile defavorizate economic, al celor cu dificultăţi de învăţare.

Doar aşa putem combate toate formele de discriminare pe termen lung şi putem stimula participarea activă a tinerilor şi a femeilor la viaţa socială, economică şi politică din ţara lor. Putem în felul acesta să dăm conţinut real şi util acestui program destinat tuturor tinerilor din şcolile europene şi celor din statele terţe.

 
Aviz juridic - Politica de confidențialitate