Hakemisto 
 Edellinen 
 Seuraava 
 Koko teksti 
Menettely : 2008/2092(IMM)
Elinkaari istunnossa
Asiakirjan elinkaari : A6-0421/2008

Käsiteltäväksi jätetyt tekstit :

A6-0421/2008

Keskustelut :

Äänestykset :

PV 18/11/2008 - 7.10
CRE 18/11/2008 - 7.10
Äänestysselitykset

Hyväksytyt tekstit :

P6_TA(2008)0537

Puheenvuorot
Tiistai 18. marraskuuta 2008 - Strasbourg EUVL-painos

7.10. Frank Vanhecken parlamentaarisen koskemattomuuden pidättämistä koskeva pyyntö (A6-0421/2008, Klaus-Heiner Lehne) (äänestys)
PV
  

– Ennen äänestystä:

 
  
MPphoto
 

  Bruno Gollnisch (NI). – (FR) Arvoisa puhemies, pyyntöni perustuu työjärjestyksen 168 artiklaan. Olin kymmenen vuoden ajan työjärjestystä, valtakirjojen tarkastusta ja koskemattomuutta käsittelevän valiokunnan jäsen. Luin huolellisesti Klaus-Heiner Lehnen mietinnön, ja minun täytyy sanoa olevani – kyseisen jäsenen poliittiseen kantaan katsomatta – äimistynyt siitä, että poikkeamme nyt valiokunnan vakiintuneesta oikeuskäytännöstä, joka on ollut poliittisista syistä syytettyjen jäsenten parlamentaarisen koskemattomuuden vaaliminen.

Frank Vanheckeä syytetään kuitenkin erään julkaisun vastaavana kustantajana. Häntä syytetään artikkelista, jonka kirjoittaja tiedetään, ja Belgian lain mukaan, kuten mietinnössä myönnetään, tässä tilanteessa julkaisun vastaavaa kustantajaa ei pitäisi asettaa syytteeseen. Lisäksi syyte perustuu siihen, että artikkelissa paljastettiin hautoja häpäisseiden henkilöiden maahanmuuttajatausta. Se nostettiin belgialaisten sosialistivaltuutettujen aloitteesta.

On selvää, ja tämä, arvoisa puhemies, on viimeinen seikka, jonka haluan tuoda esiin…

(Puhemies keskeytti puhujan.)

 
  
MPphoto
 

  Puhemies. (IT) Olen pahoillani, jäsen Gollnisch, mutta tällainen äänestyskeskustelu ei ole sallittua. Annoin teille minuutin mittaisen puheenvuoron, jotta voitte valaista pyyntöänne, mutta olette puhuneet jo kauemmin, emmekä voi avata asiasta keskustelua.

(Asian palauttamista valiokuntaan koskeva pyyntö hylättiin.)

 
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö