Index 
 Text integral 
Dezbateri
Miercuri, 14 ianuarie 2009 - Strasbourg Ediţie JO

Accesul publicului la documentele Parlamentului European, ale Consiliului şi ale Comisiei (A6-0459/2008, Marco Cappato) (vot)
MPphoto
 

Text depus : A6-0479/2008

  Philip Claeys (NI). - (Olanda) Domnule preşedinte, dreptul la libera exprimare a părerilor şi felul în care acest drept poate fi exercitat este fără nici o îndoială un indicator-cheie pentru evaluarea situaţiei drepturilor noastre fundamentale. Raportul nu greşeşte avertizând în privinţa cenzurii neoficiale şi a auto-cenzurii ce apar atunci când anumite subiecte sunt excluse din programul de dezbateri publice. Le fel de justă este şi secţiunea din raport ce avertizează în privinţa persoanelor şi grupurilor care doresc să-i reducă pe ceilalţi la tăcere susţinând că sunt în permanenţă supuşi unor atacuri pentru care nu se fac vinovaţi.

Totuşi, ceea ce pentru mine este o adevărată enigmă este invitaţia de a ,,condamna în mod hotărât orice discurs ce instigă ură în programe media rasiste şi în articolele ce diseminează puncte de vedere intolerante”. Este exact genul de lucru sau acţiune care duce la cenzura şi auto-cenzura despre care se vorbeşte peste tot în raport. Este tipul de legislaţie din cauza căruia cel mai mare partid flamand din Belgia a fost condamnat, pentru că a criticat nou-adoptata politică privind imigrarea. Prin urmare, oamenii ar trebui să ştie ce vor. Este imposibil să fii doar puţin în favoarea liberei exprimări a opiniei. Fie eşti pentru libera exprimare a opiniei şi accepţi toate consecinţele pe care acest lucru le presupune, fie eşti împotrivă.

 
Aviz juridic - Politica de confidențialitate