Index 
 Text integral 
Dezbateri
Miercuri, 4 februarie 2009 - Strasbourg Ediţie JO

Protecţia consulară a cetăţenilor din Uniunea Europeană în ţările terţe (dezbatere)
MPphoto
 

  Gay Mitchell (PPE-DE). Domnule preşedinte, când devenim membri ai Parlamentului, ni se eliberează un permis de trecere – asemeni multor altora care lucrează pentru instituţiile Uniunii. Mă întreb dacă preşedinţia şi Consiliul înţeleg lipsa de semnificaţie a acestui document în statele membre.

Am trecut printr-o situaţie extrem de dificilă în Olanda, când am revenit din Africa, unde am fost în interes de serviciu. Mai ştiu şi cazul unui alt membru – un membru britanic – care a avut probleme la Dublin. Trebuie neapărat să spunem propriilor state membre că acesta este un document de călătorie al Parlamentului, Comisiei şi Uniunii şi trebuie respectat pe deplin. Cei care se ocupă de aranjamentele de călătorie la aeroporturi şi porturi trebuie informaţi în detaliu cu privire la importanţa acestui document.

V-aş ruga să ridicaţi problema în cazul fiecărui stat membru şi să vă asiguraţi că este pusă în aplicare, pentru că acel tip de protecţie trebuie să se extindă şi asupra oficialităţilor şi membrilor Parlamentului care călătoresc în interes de serviciu.

 
Aviz juridic - Politica de confidențialitate