Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Eljárás : 2009/2556(RSP)
A dokumentum állapota a plenáris ülésen
Válasszon egy dokumentumot :

Előterjesztett szövegek :

RC-B6-0127/2009

Viták :

PV 12/03/2009 - 13.3
CRE 12/03/2009 - 13.3

Szavazatok :

PV 12/03/2009 - 14.3
CRE 12/03/2009 - 14.3

Elfogadott szövegek :

P6_TA(2009)0145

Viták
2009. március 12., Csütörtök - Strasbourg HL kiadás

14.3. Nem kormányzati szervezetek kiűzése Darfurból (szavazás)
PV
  

- Az (1) bekezdésről történő szavazás előtt:

 
  
MPphoto
 

  Martine Roure, a PSE képviselőcsoport nevében. – (FR) Elnök asszony, szóbeli módosításom arra vonatkozik, hogy javaslom, hogy szúrjuk a következőt az első bekezdés után: „követeli, hogy azonnal és feltétel nélkül engedjék szabadon a Médecins Sans Frontières belga részlegének minden munkatársát, akiket tegnap raboltak el a belgiumi Médecins Sans Frontières Saraf Umra-i irodájából, 200 kilométerre, nyugatra El Fashertől, Észak-Darfur központjától”.

 
  
MPphoto
 

  Jacek Saryusz-Wolski (PPE-DE). – (FR) Elnök asszony, a „tegnap” szót nem kellene belevennünk, mert az állásfoglalásnak hosszabb időre kell szólnia, mint egy nap.

 
  
MPphoto
 

  Martine Roure (PSE). – (FR) Elnök asszony, bocsásson meg, de nem értem, miért kellene időbeli korlátot szabni. Nincs időkorlát.

Ismétlem: „követeli, hogy azonnal és feltétel nélkül engedjék szabadon”. Az „azonnal” szó zavarja?

 
  
MPphoto
 

  Elnök. – Roure asszony, a „tegnap” szó. Azt mondta, „tegnap”.

 
  
MPphoto
 

  Martine Roure (PSE). – (FR) Elnök asszony, egyetértek. Elnézést. Kihúzom a „tegnap” szót. Teljesen igaza van.

 
  
 

(A Parlament elfogadja a szóbeli módosítást)

- A (2) bekezdésről történő szavazás előtt:

 
  
MPphoto
 

  Charles Tannock, szerző. – Elnök asszony, képviselőcsoportom javasolja, hogy töröljük a (2) és a (6) bekezdést. Nem azért, mintha nem támogatnánk azok tartalmát, hanem azért, mert úgy véljük, ezekre nincs szükség ebben az állásfoglalásban, és tekintve a helyzet kényes mivoltát, ez talán segíthet abban, hogy rávegyük Al-Bashir urat döntése megváltoztatására, és engedje visszatérni a nem kormányzati szervezeteket. Így tehát felhívunk a (2) és (6) bekezdés törlésére. Úgy értesültem, hogy hasonló javaslatot fog tenni a szocialista képviselőcsoport is, sőt, hogy ők az (5) bekezdés törlését is kérni fogják. Mi, hasonló okokból kifolyólag ezt is támogatjuk.

 
  
 

(A Parlament elfogadja a szóbeli módosítást)

- Az (5) bekezdésről történő szavazás előtt:

 
  
MPphoto
 

  Martine Roure, a PSE képviselőcsoport nevében. – (FR) Megerősítem a Tannock úr által elmondottakat, és ugyanezen okoknál fogva kérjük az (5) bekezdés törlését.

 
  
 

(A Parlament elfogadja a szóbeli módosítást)

 
  
MPphoto
 

  Paul Rübig (PPE-DE).(DE) Elnök asszony, volna egy kérésem. Tekintettel a június 7-i választásokra, és arra, hogy jelenleg is rengeteg látogatót fogadunk, azt szeretném kérni, hogy megoldható-e, hogy az áprilisi és májusi itteni, strasbourgi ülések idején minden termet, beleértve a plenáris üléstermet is, megnyissunk és éjfélig nyitva tartsunk a látogatók számára, hogy minden ide látogatót megfelelően tudjunk vendégül látni.

 
  
MPphoto
 

  Elnök. – Az Európai Parlament ülését berekesztem.

 
Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat