Ευρετήριο 
 Πλήρες κείμενο 
Συζητήσεις
Πέμπτη 2 Απριλίου 2009 - Βρυξέλλες Έκδοση ΕΕ

Αιτιολογήσεις ψήφου
MPphoto
 

Κείμενο που κατατέθηκε : A6-0182/2009

  Gay Mitchell (PPE-DE). – Κύριε Πρόεδρε, πρώτα απ’ όλα εγώ δεν είμαι Ευρωπαίος πολίτης. Είμαι Ιρλανδός πολίτης και επικουρικά είμαι Ευρωπαίος πολίτης.

Έμαθα πολλά εδώ σήμερα. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι οι Βρετανοί συνάδελφοι ήταν πολίτες. Νόμιζα ότι είναι υπήκοοι. Αλλά δεν μου προξενούν καμιά δυσκολία οι όροι «υπήκοοι» και «πολίτες». Μπορεί κανείς να είναι Σκωτσέζος, Ουαλός ή Άγγλος, αλλά πρέπει να είναι Σκωτσέζος, Ουαλός ή Άγγλος ή ένας Ιρλανδός που λαμβάνει τη Βρετανική ιθαγένεια, για να θεωρείται Βρετανός. Δεν υφίσταται η έννοια του Βρετανού πολίτη εάν δεν είναι κανείς Ιρλανδός από τη Βόρεια Ιρλανδία, Σκωτσέζος, Ουαλός ή Άγγλος.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το ζήτημα που θίγεται εδώ σήμερα. Πρόκειται για παραρτήματα στην εθνική ιθαγένεια και σίγουρα δεν έχω καμία δυσκολία μ’ αυτό. Πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό, επειδή βρισκόμαστε ακριβώς πριν τις εκλογές. Χρησιμοποιούν αυτά τα συνεχή αντιευρωπαϊκά επιχειρήματα για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των χωρών που υποτίθεται ότι πρέπει να υπηρετούν.

 
Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου