Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Dobesedni zapisi razprav
Četrtek, 2. april 2009 - Bruselj Edition JOIzdaja UL

7. Sprejetje zapisnika predhodne seje: glej zapisnik
Video posnetki govorov
Zapisnik
  

 
  
MPphoto
 

  Marco Cappato (ALDE). - (IT) Gospod predsednik, Predsedstvo tega parlamenta nas je uradno obvestilo o dejstvu, da bo navzočnost poslancev Evropskega parlamenta na sejah odborov in plenarnih zasedanjih javno objavljena na spletni strani Evropskega parlamenta. Ta ukrep je posledica posebnega glasovanja tega parlamenta med januarskim zasedanjem, ko smo glasovali o tem, da postanejo te informacije javne.

Zato, gospod predsednik, imam prošnjo. Ker bo imelo Predsedstvo v doglednem času verjetno še največ en sestanek ali dva, uradno prosim vas, zato da bomo zagotovili spoštovanje volje tega parlamenta, da se vi obvežete, da bosta spoštovana volja in glasovanje tega parlamenta. Ne bi si rad mislil, da so samo birokratski razlogi preprečili upoštevanje te zahteve po preglednosti, saj smo se obvezali tudi evropskim volivcem in javnosti.

 
  
MPphoto
 

  Predsednik. − Hvala lepa. Volja Parlamenta je vedno odločilna. Na naslednjem sestanku Predsedstva bomo upoštevali, kar ste povedali.

 
  
MPphoto
 

  Anna Záborská (PPE-DE). (FR) Gospod predsednik, zakon o pravicah žensk, ki je po mnenju afganistanske senatorke Humeire Namati slabši kot tisti, ki je veljal v času Talibov, je podpisal predsednik Hamid Karzaj.

S tem besedilom postane zakonito, da mož posili svojo ženo in ženski prepoveduje, da bi odšla ven, da bi delala ali obiskala zdravnika brez moževega dovoljenja. Poleg tega zakon dodeljuje skrbništvo nad otroki le očetu in staremu očetu.

Pozivam vas, gospod predsednik, da takoj sprejmete vse ukrepe, ki so potrebni, da izrazimo popolno nasprotovanje našega parlamenta in vključimo to točko pod nujne zadeve na naše naslednje zasedanje.

(Aplavz)

 
  
MPphoto
 

  Predsednik. − Hvala, gospa Záborská. Poskrbeli bomo za to.

 
Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov