Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Eljárás : 2008/2184(INI)
A dokumentum állapota a plenáris ülésen
Válasszon egy dokumentumot : A6-0186/2009

Előterjesztett szövegek :

A6-0186/2009

Viták :

PV 01/04/2009 - 22
CRE 01/04/2009 - 22

Szavazatok :

PV 02/04/2009 - 9.8
CRE 02/04/2009 - 9.8
A szavazatok indokolása
A szavazatok indokolása

Elfogadott szövegek :

P6_TA(2009)0203

Viták
2009. április 2., Csütörtök - Brüsszel HL kiadás

9.8. Az Unió polgárainak és családtagjaiknak a tagállamok területén történő szabad mozgáshoz és tartózkodáshoz való jogáról szóló 2004/38/EK irányelv alkalmazása (A6-0186/2009, Adina-Ioana Vălean) (szavazás)
PV
  

– A szavazás előtt:

 
  
MPphoto
 

  Adina-Ioana Vălean, előadó. Elnök úr! A félreértések elkerülése érdekében és az új – a PPE-DE és az UEN képviselőcsoportokhoz tartozó – Partito della Libertà-beli olasz kollégáink kéréseinek megfelelően szóbeli módosítást javaslok az S. preambulumbekezdés első francia bekezdéséhez tartozó 1. lábjegyzethez: abban töröljük az utolsó két mondatot és illesszük be az „IT” (Olaszország) szót a sorba a bekezdés elején. Ez szerepel a szavazási listán.

 
  
MPphoto
 

  Stefano Zappalà (PPE-DE). - (IT) Elnök úr! Nagyra értékelem az előadó javaslatát, de ez az állásfoglalás túl sok hivatkozást tartalmaz – nemcsak a javasolt szóbeli módosításnak ebben a pontjában és ebben a lábjegyzetében, hanem az állásfoglalás sok más részében is. Eltérő okokból hivatkozik valamennyi tagállamra, és éppen arra a kérdésre is, amelynek a lábjegyzetből való törlését Ön kérte, amely pontosan az állásfoglalás más részeiben megjelenő témákhoz kapcsolódik. Úgy vélem tehát, elnök úr, és az a javaslatom, hogy képviselőtársam kérje az állásfoglalás további módosítását és a bizottság elé, újbóli vizsgálat céljából történő visszautalását.

 
  
 

(A Parlament elutasítja azt az indítványt, hogy utalják vissza a jelentést a bizottságnak)

 
  
MPphoto
 

  Roberta Angelilli (UEN).(IT) Elnök úr! Ami Vălean asszony módosításának megengedhetőségét illeti: Vălean asszonynak ugyancsak igaza volt abban, hogy ki kell javítani a szöveget és el kell távolítani a harmadik és negyedik feleségekre való homályos és megtévesztő utalást, ami kétségeket ébresztett a poligámia jogszerűségét illetően.

Mindazonáltal egyértelművé kell tennünk, hogy – sajnálatos módon – a tagállamoknak kiküldött kérdőív ezt a helytelen terminológiát tartalmazta. Más szóval: a tagállamok véleményét kértük a második, harmadik és negyedik feleségek szabad mozgáshoz való jogáról.

(Az elnök félbeszakítja a felszólalót)

 
  
MPphoto
 

  Elnök. - Angelilli asszony! A vitának vége. Aki nem kívánja támogatni Vălean asszony indítványát, felállhat. Negyven képviselőnek kell felállnia az indítvány elleni tiltakozásként, indokolásra pedig nem kerül sor.

(A Parlament elfogadja a szóbeli módosítást)

 
Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat