Ευρετήριο 
 Προηγούμενο 
 Επόμενο 
 Πλήρες κείμενο 
Διαδικασία : 2009/2567(RSP)
Διαδρομή στην ολομέλεια
Διαδρομή του εγγράφου : B6-0177/2009

Κείμενα που κατατέθηκαν :

B6-0177/2009

Συζήτηση :

Ψηφοφορία :

PV 02/04/2009 - 9.19
CRE 02/04/2009 - 9.19
Αιτιολογήσεις ψήφου
Αιτιολογήσεις ψήφου

Κείμενα που εγκρίθηκαν :

P6_TA(2009)0212

Πληρη πρακτικα των συζητησεων
Πέμπτη 2 Απριλίου 2009 - Βρυξέλλες Έκδοση ΕΕ

9.19. Εξάμηνη αξιολόγηση του διαλόγου ΕΕ-Λευκορωσίας (ψηφοφορία)
PV
  

– Πριν την ψηφοφορία:

 
  
MPphoto
 

  Vytautas Landsbergis (PPE-DE). – Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να προτείνω να αναφερθεί ότι οποιοδήποτε σχέδιο κατασκευής νέου πυρηνικού σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας μη δυτικού προτύπου στα σύνορα με την ΕΕ δεν θα έπρεπε να συμπεριληφθεί σε αυτές τις συνομιλίες – στις θετικές συνομιλίες σχετικά με τον τρόπο υποστήριξης της Λευκορωσίας, αλλά όχι σε αυτήν την περίπτωση.

 
  
 

(Το Σώμα εγκρίνει την προφορική τροπολογία.)

– Πριν την ψηφοφορία επί της παράγραφου 4:

 
  
MPphoto
 

  Jacek Protasiewicz (PPE-DE). – Κύριε Πρόεδρε, πρόκειται για μια πολύ σύντομη προφορική τροπολογία που προτείνεται κατόπιν αιτήματος του Alexander Milinkevich και των εκπροσώπων της Διεθνούς Αμνηστίας που συμμετείχαν στην συνδιάσκεψη στη Λευκορωσία πριν από δύο ημέρες στο Κοινοβούλιο. Ζήτησαν να επεκταθεί η απαίτηση απελευθέρωσης των πρόσφατα συλληφθέντων πολιτικών κρατουμένων σε άτομα που υφίστανται άλλα είδη περιορισμών και παρενόχλησης. Επομένως, έχοντας ήδη συμβουλευτεί τις πολιτικές ομάδες προτείνω να προσθέσουμε στην 4η παράγραφο το εξής κείμενο: «καθώς και επανεξέταση των ποινών «περιορισμένης ελευθερίας» που επιβλήθηκαν σε 11 άτομα που συμμετείχαν σε διαδήλωση που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2008».

 
  
 

(Το Σώμα εγκρίνει την προφορική τροπολογία.)

– Πριν την ψηφοφορία επί της παραγράφου 7:

 
  
MPphoto
 

  Vytautas Landsbergis (PPE-DE). – Κύριε Πρόεδρε, τρεις νέοι ακτιβιστές αναφέρονται ως αντικείμενα βίαιης επιστράτευσης, ένας από αυτούς είναι γιος του αρχηγού της αντιπολίτευσης, κ. Viačorka. Επομένως, αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι σαν το κράτος να κρατά ομήρους: «Κοίταξε, κάτσε ήσυχα στη θέση σου, επειδή ο γιος σου είναι στο στρατό μας και μπορεί να του συμβεί τίποτα». Αυτή θα μπορούσε να είναι μια μικρή προειδοποίηση, που θα προσφέρει περισσότερη ίσως ασφάλεια για αυτούς του νέους που στρατολογήθηκαν βίαια.

 
  
 

(Το Σώμα εγκρίνει την προφορική τροπολογία.)

– Πριν την ψηφοφορία επί της παραγράφου 13:

 
  
MPphoto
 

  Vytautas Landsbergis (PPE-DE). – Κύριε Πρόεδρε, όταν προτείνεται να επιστρέψει στη Λευκορωσία το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κλασικών Σπουδών, αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με βάση πραγματικές εγγυήσεις ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει σε καθεστώς ελευθερίας και ότι δεν θα βρεθεί ξανά υπό τον έλεγχο του καθεστώτος.

 
  
 

(Το Σώμα εγκρίνει την προφορική τροπολογία)

 
  
MPphoto
 

  Hannes Swoboda (PSE).(DE) Κύριε Πρόεδρε, χαιρόμαστε να απαντούμε σε μεμονωμένες προφορικές προτάσεις, αλλά θα ήθελα να ζητήσω από τον κ. Landsbergis να μας πληροφορεί εκ των προτέρων, ώστε τα θέματα αυτά να συζητιούνται ακόμα και όταν δεν παρίσταται εκείνος. Δεν μπορεί κανείς να προτείνει προφορικές τροπολογίες χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

 
  
MPphoto
 

  Πρόεδρος. − Βλέπω τον κ. Landsbergis να λέει ότι σε παρόμοια περίπτωση στο μέλλον θα λάβει υπόψη του αίτημά σας.

 
Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου