Hakemisto 
 Edellinen 
 Seuraava 
 Koko teksti 
Menettely : 2009/2567(RSP)
Elinkaari istunnossa
Asiakirjan elinkaari : B6-0177/2009

Käsiteltäväksi jätetyt tekstit :

B6-0177/2009

Keskustelut :

Äänestykset :

PV 02/04/2009 - 9.19
CRE 02/04/2009 - 9.19
Äänestysselitykset
Äänestysselitykset

Hyväksytyt tekstit :

P6_TA(2009)0212

Puheenvuorot
Torstai 2. huhtikuuta 2009 - Bryssel EUVL-painos

9.19. EU:n ja Valko-Venäjän vuoropuhelun puolivuosittainen arviointi (äänestys)
PV
  

– Ennen äänestystä:

 
  
MPphoto
 

  Vytautas Landsbergis (PPE-DE). - (EN) Arvoisa puhemies, ehdotan sen mainitsemista, että näissä keskusteluissa ei tulisi käsitellä minkäänlaisia suunnitelmia rakentaa uusi, muun kuin länsimaisen mallin mukainen ydinvoimalaitos Valko-Venäjän ja EU:n rajalle – myönteisissä keskusteluissa Valko-Venäjän tukemisesta, mutta ei tässä tapauksessa.

 
  
 

(Parlamentti hyväksyi suullisen tarkistuksen.)

– Ennen 4 kohdasta toimitettua äänestystä:

 
  
MPphoto
 

  Jacek Protasiewicz (PPE-DE). - (EN) Arvoisa puhemies, tämä on hyvin lyhyt suullinen tarkistus, jota ehdotetaan Alexander Milinkevichin ja parlamentissa kaksi päivää sitten järjestettyyn Valko-Venäjää koskevaan kokoukseen osallistuneiden Amnesty Internationalin edustajien pyynnöstä. He pyysivät laajentamaan hiljattain vangittujen poliittisten vankien vapauttamista koskevan pyynnön myös henkilöihin, jotka kohtaavat toisenlaisia rajoituksia ja häirintää. Ehdotamme tämän vuoksi – ja olen kuullut muita poliittisia ryhmiä – että 4 kohtaan lisätään: "ja kehottaa tarkastelemaan uudelleen vapauden rajoittamista koskevia tuomioita, jotka on asetettu vuoden 2008 tammikuussa järjestetyn mielenosoituksen 11 osallistujalle".

 
  
 

(Parlamentti hyväksyi suullisen tarkistuksen.)

– Ennen 7 kohdasta toimitettua äänestystä:

 
  
MPphoto
 

  Vytautas Landsbergis (PPE-DE). - (EN) Arvoisa puhemies, kun kolmen nuoren aktivistin mainitaan tulleen pakkovärvätyiksi asepalvelukseen, yksi heistä on oppositiojohtaja Viaèorkan poika. On siis syytä mainita, että se vastaa tilannetta, jossa valtio ottaa panttivankeja: "Toimikaa rauhallisesti asemassanne, sillä poikanne on armeijassamme, ja hänelle saattaa tapahtua jotain". Se olisi pieni varoitus, joka kenties soisi lisää turvallisuutta näille armeijaan pakkovärvätyille nuorille miehille.

 
  
 

(Parlamentti hyväksyi suullisen tarkistuksen.)

– Ennen 13 kohdasta toimitettua äänestystä:

 
  
MPphoto
 

  Vytautas Landsbergis (PPE-DE). - (EN) Arvoisa puhemies, kun ehdotetaan eurooppalaisen humanistisen yliopiston palaamista Valko-Venäjälle, on syytä mainita, että sille on annettava aidot takuut siitä, että se voi toimia vapaasti ja ettei se joudu uudelleen järjestelmän valvontaan.

 
  
 

(Parlamentti hyväksyi suullisen tarkistuksen.)

 
  
MPphoto
 

  Hannes Swoboda (PSE).(DE) Arvoisa puhemies, olemme tyytyväisiä näihin erillisiin suullisiin ehdotuksiin, mutta pyytäisin jäsen Landsbergisia kertomaan meille niistä etukäteen, jotta tällaisista aiheista voidaan keskustella myös silloin, kun hän ei ole paikalla. Ei aina voi vain tehdä suullisia ehdotuksia tiedottamatta niistä.

 
  
MPphoto
 

  Puhemies. − (DE) Näen jäsen Landsbergisin ilmaisevan, että esittäessään vastaisuudessa suullisia ehdotuksia, hän toimii kuten pyysitte.

 
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö