Indeks 
 Fuld tekst 
Forhandlinger
Tirsdag den 5. maj 2009 - Strasbourg EUT-udgave

Rosévine og godkendte ønologiske fremgangsmåder (forhandling)
MPphoto
 

  Agnes Schierhuber, for PPE-DE-Gruppen.(DE) Fru formand! Det glæder mig at se Dem igen her i dag, fru kommissær. I alle mine år som aktiv politiker – både i Østrig og i næsten 15 år i Europa-Parlamentet – har forhandlinger om vin altid være meget følelsesladede. Dette kan vi se igen her i dag.

Efter min mening er vin et af de mest elegante produkter, landbruget kan fremstille. Det er for at opnå en kvalitetsproduktion hos de europæiske – og navnlig østrigske – vindyrkere, at man bør prioritere kvaliteten og særkendet ved vin fra forskellige regioner.

Vi mener ikke, at det er nogen ønologisk procedure at blande vin. Rosévin fremstilles ved hjælp af en særlig og meget traditionel ønologisk procedure. Derfor støtter jeg alle mine kolleger, der ligesom jeg afviser denne blanding eller sammenstikning af hvidvin og rødvin. Det er på tide med en præcis definition af produktionen af traditionelle rosévine.

Som kommissæren sagde, skal det også være muligt for medlemsstaterne at indhøste viden, så de måske får et andet syn på visse beslutninger eller ændrer dem. Jeg opfordrer kommissæren til at gøre dette af hensyn til kvaliteten i den europæiske vinproduktion.

 
Juridisk meddelelse - Databeskyttelsespolitik