Показалец 
 Назад 
 Напред 
 Пълен текст 
Процедура : 2009/2619(RSP)
Етапи на разглеждане в заседание
Етапи на разглеждане на документите :

Внесени текстове :

RC-B7-0064/2010

Разисквания :

Гласувания :

PV 10/02/2010 - 9.9
CRE 10/02/2010 - 9.9
Обяснение на вота

Приети текстове :

P7_TA(2010)0019

Разисквания
Сряда, 10 февруари 2010 г. - Страсбург Версия ОВ

9.9. Резултат от срещата на високо равнище в Копенхаген относно изменението на климата (B7-0064/2010) (гласуване)
PV
  

- Преди гласуването:

 
  
MPphoto
 

  Jo Leinen, от името на групата S&D. – (DE) Г-н председател, госпожи и господа, след разочароващия резултат от конференцията в Копенхаген относно изменението на климата, Парламентът използва тази резолюция, за да покаже пределно ясно, че алтернатива на опазването на климата няма и че с приближаването към следващата конференция в Мексико ние трябва да активизираме, а не да намалим усилията си в тази област.

Ще бъда кратък. Изменение 6 от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент беше предназначено да послужи за тази цел. Но тъй като формулировката му не беше прецизна, ние го оттегляме. В същото време подкрепяме изменения 1 и 9, предложени от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа и групата на Зелените/Европейски свободен алианс, които приканват ЕС да работи по-активно по пътя към Мексико. В работата по опазването на климата не бива да има застой. Искам да помоля за вашата подкрепа.

 
  
MPphoto
 

  Rachida Dati (PPE).(FR) Г-н председател, госпожи и господа, що се отнася до внесеното от мен изменение 21, трябва да благодаря на всички мои колеги, които ме подкрепиха за внасянето на изменение, с което се залага принципът за въвеждане на данък върху въглерода на границите на ЕС.

Искам отново да заявя, че посланията ни към нашите граждани трябва да са еднозначни: не може, когато водим кампаниите си, да казваме, че Европа защитава гражданите, че ще защити предприятията и работните им места, а след като ни изберат, да забравим обещанието си. Искам само да отбележа, че чрез изменението имах възможност да предизвикам дебат и това е причината да желая да го оттегля, за да спомогна за активното развиване на дебата в Съвета.

 
  
MPphoto
 

  Председател. – Следователно изменението се оттегля.

- Преди гласуването на изменение 10:

 
  
MPphoto
 

  Satu Hassi (Verts/ALE).(EN) Г-н председател, изменение 10, внесено от Зелените, не противоречи на изменение 1. Изменение 1 се отнася до завишаване на нашата цел до повече от 20. Изменение 10 – нашето изменение – е за разясняване на условията за намаляване с 40. То е в допълнение, а не в противоречие с изменение 1, така че изменение 10 трябва да бъде гласувано.

 
  
MPphoto
 

  Председател. – Длъжностните лица не са съгласни с Вашето виждане, но бих искал да помоля председателя на съответната комисия за мнение.

 
  
MPphoto
 

  Jo Leinen, от името на групата S&D. – (DE) Аз съм съгласен с г-жа Hassi. Това е нова идея и трябва да я гласуваме.

 
Правна информация - Политика за поверителност