Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Eljárás : 2009/2619(RSP)
A dokumentum állapota a plenáris ülésen
Válasszon egy dokumentumot :

Előterjesztett szövegek :

RC-B7-0064/2010

Viták :

Szavazatok :

PV 10/02/2010 - 9.9
CRE 10/02/2010 - 9.9
A szavazatok indokolása

Elfogadott szövegek :

P7_TA(2010)0019

Az ülések szó szerinti jegyzőkönyve
2010. február 10., Szerda - Strasbourg HL kiadás

9.9. Az éghajlatváltozásról szóló koppenhágai csúcstalálkozó eredménye (B7-0064/2010) (szavazás)
Jegyzőkönyv
  

- A szavazás előtt:

 
  
MPphoto
 

  Jo Leinen , az S&D képviselőcsoport nevében. – (DE) Elnök úr, hölgyeim és uraim, az éghajlatváltozásról szóló koppenhágai konferencia kiábrándító konklúzióját követően a Parlament ezzel az állásfoglalással kívánja világossá tenni, hogy az éghajlatvédelemnek nincs alternatívája, és ahogyan közeledik a következő, Mexikóban tartandó konferencia, inkább fokoznunk kellene az erőfeszítéseinket ezen a téren, nem pedig csökkentenünk.

Rövid leszek. Az Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége képviselőcsoport 6. módosítása ezt a célt szolgálta volna. Mivel azonban félrevezető volt a megfogalmazása, visszavonjuk. Mindazonáltal támogatjuk a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért képviselőcsoport és a Zöldek/az Európai Szabad Szövetség képviselőcsoport 1. és 9. módosításait, amelyek arra szólítják fel az EU-t, hogy tegyen többet a mexikói konferenciáig. Az éghajlat védelmének nem szabad leállnia. Ehhez kérem az Önök támogatását.

 
  
MPphoto
 

  Rachida Dati. (PPE) . – (FR) Elnök úr, hölgyeim és uraim, az általam előterjesztett 21. módosítással kapcsolatban először is szeretnék köszönetet mondani azoknak a képviselőtársaimnak, aki támogattak egy olyan módosítás előterjesztésében, amely lefekteti az EU határainál kivetendő szénadó alapjait.

Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy nem beszélhetünk mellé, amikor a honfitársainkhoz szólunk: az nem megy, hogy a kampány során azt mondjuk, hogy Európa megvédi őket, megvédi a vállalkozásaikat és a munkahelyeiket, és miután megválasztottak minket, elfelejtjük ezt a kötelezettségünket. Csak arra szeretnék rámutatni, hogy ezzel a módosítással vitát generáltam, ezért szeretném visszavonni és a Tanácsra hagyni ezt a vitát.

 
  
MPphoto
 

  Elnök. - A módosítást tehát visszavonták.

- A 10. módosításra vonatkozó szavazás előtt:

 
  
MPphoto
 

  Satu Hassi. (Verts/ALE) . – Elnök úr, a Zöldek 10. módosítása nem áll ellentétben az 1. módosítással. Az 1. módosítás arról szól, hogy növeljük az ambíciószintünket 20 fölé. A 10. módosítás – a mi módosításunk – arról szól, hogy tisztázzuk a feltételeket mínusz 40-ig. Ez kiegészíti az 1. módosítást, nem pedig ellentmond annak, tehát a 10. módosítást is meg kell szavazni.

 
  
MPphoto
 

  Elnök. - A felelősök nem értenek egyet az Ön álláspontjával, szeretném kérni a megfelelő bizottság elnökének a véleményét.

 
  
MPphoto
 

  Jo Leinen , az S&D képviselőcsoport nevében. – (DE) Én Hassi asszony oldalán állok. Ez új ötlet, szavazzunk róla!

 
Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat