Kazalo 
 Celotno besedilo 
Razprave
Četrtek, 25. februar 2010 - Bruselj Edition JOIzdaja UL

Varnost v železniškem prometu, vključno z evropskim sistemom železniške signalizacije (razprava)
MPphoto
 

  Ivo Belet (PPE).(NL) Tragična nesreča v Buizingenu od vseh nas – vključno z Evropo – zahteva, da sprožimo preiskavo. Ta tragedija je zahtevala življenje 18 ljudi in prav zaradi teh žrtev se moramo iz te katastrofe naučiti hitrih lekcij in poskrbeti, da bo na belgijskih in evropskih železniških progah zagotovljena varnost.

Kot vemo in kot ste že povedali, Evropa ni kriva za to, da avtomatski zavorni sistem v Belgiji še ni bil v celoti uveden. Vendar pa to ne pomeni, da Evropi zdaj ni treba ukrepati; ravno obratno. Izrecno pozivamo tudi Evropsko komisijo, da zdaj opravi oceno, ki mora ponuditi odgovore na več zelo specifičnih vprašanj. Na primer, kot veste, smo od železniških podjetij – vključno z zasebnimi podjetji – zahtevali, da svoje vlake z letom 2013 v celoti opremijo z Evropskim sistemom za nadzor vlakov (ETCS), vendar pa že zdaj vemo, da železniške proge Evrope do takrat s tem sistemom še ne bodo opremljene.

Rad bi navedel dve številki. Trenutno, gospod komisar, je samo 2 800 kilometrov železnice v vsej Evropi opremljenih s tem novim evropskih varnostnim sistemom. Od tega je s svojimi 3 400 kilometri večje že samo belgijsko železniško omrežje. Jasno je torej, da v Evropi na to nismo pripravljeni in da zato naši vlaki ne bodo mogli, ali ne bodo mogli v zadostni meri, komunicirati s temi novimi napravami za signalizacijo. To zahteva temeljito oceno.

Gospod komisar, lotiti se moramo tudi preiskave o tem, ali je odprta konkurenca med železniškimi podjetji mogoče povečala pritisk na zaposlene. Ali bi mogoče morali premisliti o uvedbi voznih ur in počitka za strojevodje na evropski ravni, tako kot smo to storili za voznike tovornjakov? Na kratko, ta nesreča zahteva od Evropske unije, da o vsem skupaj temeljito premisli in opravi oceno, obstajati pa mora tudi pripravljenost in politična volja za prilagoditve, če bi bilo to potrebno.

 
Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov