Index 
 Text integral 
Dezbateri
Joi, 11 martie 2010 - Strasbourg Ediţie JO

Investiţiile în dezvoltarea de tehnologii cu emisii reduse de carbon (dezbatere)
MPphoto
 

  João Ferreira (GUE/NGL). – (PT) Dnă preşedintă, dle comisar, dezbaterea pe problema tranziţiei către o economie cu emisii reduse de carbon nu trebuie să ne facă să uităm un lucru. Tranziţia nu va fi un proces lin. În câţiva ani, ne vom confrunta cu efectele lipsurilor şi cu epuizarea progresivă a sursei primare de energie de care depindem: combustibilii fosili. Aceşti combustibili servesc şi ca materie primă pentru multe industrii extrem de importante, cum ar fi industriile chimică şi farmaceutică.

Este absolut necesar pentru omenire ca rezervele de petrol rămase să fie administrate cu multă înţelepciune, ceea ce înseamnă, în primul şi în primul rând, cu multă zgârcenie.

În acest context, adoptarea planului numit Protocolul privind epuizarea petrolului, prezentat la Uppsala în 2002 şi la Lisabona în 2005 de către un grup de oameni de ştiinţă şi specialişti din câteva state care fac parte din Asociaţia pentru studiul deficitului de petrol şi gaze naturale, ar fi crucială pentru introducerea unui plan care să aibă ca priorităţi gestionarea bună şi corectă a acestor resurse, soluţionarea epuizării lor şi o tranziţie controlată către alte surse primare de energie.

 
Aviz juridic - Politica de confidențialitate