Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Eljárás : 2010/2771(RSP)
A dokumentum állapota a plenáris ülésen
Válasszon egy dokumentumot :

Előterjesztett szövegek :

RC-B7-0412/2010

Viták :

PV 07/07/2010 - 18
CRE 07/07/2010 - 18

Szavazatok :

PV 08/07/2010 - 6.6
CRE 08/07/2010 - 6.6
A szavazatok indokolása
A szavazatok indokolása

Elfogadott szövegek :

P7_TA(2010)0284

Viták
2010. július 8., Csütörtök - Strasbourg HL kiadás

6.6. Az AIDS/HIV, tekintettel a XVIII. AIDS-konferenciára (2010. július 18-23., Bécs) (B7-0412/2010) (szavazás)
PV
  

– A szavazás előtt:

 
  
MPphoto
 

  Michael Cashman (S&D) . – Elnök úr, tekintettel e szavazás fontosságára a bécsi konferencia előtt, név szerinti szavazást kérek a végső szavazásról.

 
  
MPphoto
 

  Francesco Enrico Speroni , az EFD képviselőcsoport nevében. – (IT) Elnök úr, hölgyeim és uraim, képviselőcsoportom ezt ellenzi.

 
  
  

(A kérést elutasítják)

 
  
MPphoto
 

  Astrid Lulling (PPE) . – (FR) Nyugalmat kérek! Mivel a luxemburgi állampolgárok franciául és németül egyaránt beszélnek és írnak, mielőtt szavaznánk erről a rendkívül kényes állásfoglalásról, hadd hívjam fel a figyelmüket arra, hogy a 17. bekezdés francia és német szövege között óriási különbség van.

A német változatban az áll, hogy a tagállamokat és a Bizottságot felkérik, hogy…

. – (DE) támogassák a biztonságos abortusszal kapcsolatos politikákat

. – (FR) … támogassák a biztonságos abortusszal kapcsolatos intézkedéseket. Úgy értesültem, hogy a mondatnak ez a része sem a francia, sem az angol szövegben nem szerepel.

Elnök úr, ha ki tudná deríteni, hogy a francia szöveg-e az autentikus, azzal bizonyára sok képviselő számára megkönnyítené a döntést a szavazás folyamán.

 
  
MPphoto
 

  Elnök. – Ki fogjuk javítani az összes fordítást, hogy összhangban legyenek az eredeti szövegekkel. Utána fogunk nézni. Köszönöm.

 
  
MPphoto
 

  Michael Cashman (S&D) . – Elnök úr, tekintettel a most lezajlott szavazásra, szeretném tudni, hogy az a képviselőcsoport, amelyik tiltakozott, visszavonná-e a kifogását, és most megengedné-e, hogy név szerinti szavazást tartsunk a végső szavazásról.

 
  
MPphoto
 

  Francesco Enrico Speroni , az EFD képviselőcsoport nevében. – (IT) Elnök úr, hölgyeim és uraim, megismétlem a kifogásunkat.

 
  
  

(A kérést elutasítják)

– A szavazás után:

 
  
MPphoto
 

  Gay Mitchell (PPE) . – Elnök úr, nem szeretném késleltetni az eljárást, és örömmel látom, hogy Cashman úr ilyen jól bírja hanggal. Úgy gondolom, jó lenne, ha az ilyen jellegű kérdésekről az egész Ház szabadon szavazhatna. Ebben az esetben meg lehetne határozni a Parlament valódi álláspontját. Így viszont a Ház egyik oldala utasításra szavaz, és csak egy oldal engedi meg a szabad szavazást. Ha valóban meg szeretnénk határozni a Parlament álláspontját az ilyen jellegű kérdésekről, akkor az egész Háznak szabadon kellene szavaznia.

(Taps)

 
  
 

– A szavazás után:

 
  
MPphoto
 

  Michael Cashman (S&D) . – Elnök úr, ha valakit nevén neveznek itt a Házban, joga van válaszolni. Engem megneveztek. Ezért Mitchell úrnak és másoknak azt szeretném mondani, hogy bármelyik párt dönt a szavazásról, mindnyájunknak megvan a saját szabad szavazata, és a Ház demokratikusan szavazott.

(Taps)

 
Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat