Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Postopek : 2009/2236(INI)
Potek postopka na zasedanju
Potek postopka za dokument : A7-0204/2010

Predložena besedila :

A7-0204/2010

Razprave :

PV 08/07/2010 - 3
CRE 08/07/2010 - 3

Glasovanja :

PV 08/07/2010 - 6.8
CRE 08/07/2010 - 6.8
Obrazložitev glasovanja
Obrazložitev glasovanja

Sprejeta besedila :

P7_TA(2010)0286

Razprave
Četrtek, 8. julij 2010 - Strasbourg Edition JOIzdaja UL

6.8. Prihodnost skupne kmetijske politike po letu 2013 (A7-0204/2010, George Lyon) (glasovanje)
PV
 

– Pred glasovanjem:

 
  
MPphoto
 

  Ulrike Rodust (S&D).(DE) Gospod predsednik, za besedo nisem prosil, da bi postavil vprašanje v zvezi s pravilnostjo postopka, ampak, da bi vas prosil, gospod predsednik, in kolege poslance, da se zavedate naslednjega: tu imamo težave s prevodi. Predložil sem predlog spremembe o poročilu gospoda Lyona, uvodna izjava Ae: „ker mora biti SKP usmerjena v ohranjanje in razvoj večfunkcionalnega, obsežnega in sonaravnega kmetijstva v Evropi“. Žal je bila v prevodih uporabljena beseda „obsežno“. Vendar pa ima beseda „flächendeckend“ v nemškem prevodu popolnoma drugačen pomen. Pomeni „v vseh evropskih regijah“. Kmetijstvo bi moralo biti (‘flächendeckend’ kmetijstvo) tudi po gorskih regijah. „Obsežno“ pomeni nekaj popolnoma drugega.

 
  
MPphoto
 

  Predsednik. – Hvala, ker ste nas opozorili na to. Popravili bomo besedila in jih uskladili z originalom.

– Po glasovanju o odstavku 44:

 
  
MPphoto
 

  George Lyon, poročevalec. − Gospod predsednik, kaže, da imamo zmedo glede tega, o čem tu dejansko glasujemo. Tolmači so nam povedali, da je šlo za odstavek 44, vi pa objavljate, da je bil sprejet odstavek 45. Imamo zmedo, ki jo morate rešiti in urediti glasovanje ter jih pravilno navajati.

 
  
MPphoto
 

  Predsednik. – Kakor sem vam povedal, glasujemo o odstavku 44. Ponavljam: predlog spremembe je bil zavrnjen in odstavek 44 je bil sprejet. Takšen je izid glasovanja.

 
  
MPphoto
 

  Pablo Arias Echeverría (PPE).(ES) Gospod predsednik, ravno smo glasovali o odstavku 44 in čeprav sem bil za, sem glasoval proti, ker je prišlo do manjše zmede: rečeno nam je bilo, da glasujemo o odstavku 45, ko smo v resnici glasovali za 44.

 
  
MPphoto
 

  Predsednik. – Gospe in gospodje, če je toliko ugovorov – prosim, poslušajte –, ponovno glasujemo o odstavku 44. Glasujemo o odstavku 44. Tudi meni glasovanje ni bilo jasno, ker niste dvignili rok.

– Pred glasovanjem o odstavku 59:

 
  
MPphoto
 

  Elizabeth Lynne (ALDE). - Gospod predsednik, potrebujemo pojasnilo. Ne vem, ali vi narobe navajate, ali gre za napačno tolmačenje, a v angleščini smo ponovno dobili 52. Nismo dobili poziva za 59, torej ne vemo, kje smo.

 
  
MPphoto
 

  Predsednik. – Sedaj glasujemo o odstavku 59. Sedaj imate na zaslonu odstavek 59. To je ločeno glasovanje.

– Pred glasovanjem o uvodni izjavi C:

 
  
MPphoto
 

  Elizabeth Lynne (ALDE). - Gospod predsednik, dovolite mi, da povem, da je uvodna izjava AE pred C. O uvodni izjavi AE še nismo glasovali.

 
  
MPphoto
 

  Predsednik. – Tu imamo popolnoma drugačne podatke. Sedaj moramo glasovati o uvodni izjavi C.

– Pred glasovanjem o uvodni izjavi AE:

 
  
MPphoto
 

  Albert Deß (PPE).(DE) Gospod predsednik, glede na to, da je bilo ob začetku tega glasovanja pojasnjeno, da je bila nemška različica originalno besedilo, bo skupina Evropske ljudske stranke (Krščanskih demokratov) prihranila glasovanje po delih. Moja skupina lahko glasuje za uvodno izjavo Ae.

 
  
MPphoto
 

  Predsednik. – Gospod Deß, naj pojasnim. Zahteve ni vložila le skupina Evropske ljudske stranke (Krščanskih demokratov), ampak tudi še ena druga politična skupina, zato bomo nadaljevali po načrtu in glasovali po delih, ker je tako zahtevala še ena skupina.

 
  
MPphoto
 

  Albert Deß (PPE). - (DE) V tem primeru prosim mojo skupino, da dvakrat glasuje za. Ker je nemška različica izvirno besedilo, nam pri drugem glasovanju ni treba glasovati proti.

 
  
MPphoto
 

  Predsednik. – Gospe in gospodje, predsedujoči, prosim, poslušajte pozorno.

 
Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov