Index 
 Teljes szöveg 
Viták
2010. szeptember 7., Kedd - Strasbourg HL kiadás

A szavazáshoz fűzött indokolások
MPphoto
 
 

Előterjesztett szöveg : A7-0236/2010

  Maria do Céu Patrão Neves (PPE), írásban. – (PT) Az állásfoglalás mellett szavaztam, mivel egyetértek az Európai Bizottsághoz intézett, az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alap (EGAA) ésszerűsítésére vonatkozó kérésekkel. Ezek többek között a megítélt hozzájárulások értékelése, figyelembe véve az újbóli beilleszkedés sikerének arányát és a kedvezményezettek szakmai készségeinek javítását, az alkalmazkodási alap igénybevételével kapcsolatos egyes kérelmek nyomán finanszírozott intézkedések és az újbóli beilleszkedés alapján elért eredmények összehasonlító elemzése, illetve az alkalmazkodási alap hatásai a kedvezményezettek hálózatára, valamint az elbocsátási terv által lehetségesen érintett kis- és középvállalkozásokra, amelyek alkalmazottai részesülhettek az alapból.

Egyetértek továbbá a Bizottsághoz intézett azon kéréssel, hogy biztosítson iránymutatást a tagállamok számára az alkalmazkodási alapból származó támogatásra irányuló kérelmek kidolgozására és benyújtására vonatkozóan. Ezek célja az lenne, hogy a pályázati eljárás gyors legyen, és széles konszenzus alakuljon ki az érintettek között a pályázati lépésekkel kapcsolatos kérdések, valamint a munkavállalóknak a munkaerőpiacra történő hatékony újbóli beilleszkedését illetően bevezetendő intézkedések tekintetében.

Befejezésül, egyetértek a tagállamokhoz intézett azon kéréssel, hogy nemzeti szinten hozzanak létre egy, az alappal kapcsolatos kommunikációs és igazgatási struktúrát, amely kapcsolatban áll minden résztvevő féllel, különösen pedig a szociális partnerekkel, továbbá osszák meg európai szinten a bevált módszereket.

 
Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat