Hakemisto 
 Edellinen 
 Seuraava 
 Koko teksti 
Menettely : 2009/2108(INI)
Elinkaari istunnossa
Asiakirjan elinkaari : A7-0241/2010

Käsiteltäväksi jätetyt tekstit :

A7-0241/2010

Keskustelut :

PV 20/09/2010 - 19
CRE 20/09/2010 - 19

Äänestykset :

PV 21/09/2010 - 5.7
CRE 21/09/2010 - 5.7
Äänestysselitykset
Äänestysselitykset

Hyväksytyt tekstit :

P7_TA(2010)0325

Sanatarkat istuntoselostukset
Tiistai 21. syyskuuta 2010 - Strasbourg EUVL-painos

5.7. Biologisen monimuotoisuuden säilyttämiseen pyrkivä EU:n lainsäädäntö (A7-0241/2010, Esther de Lange) (äänestys)
Pöytäkirja
 

- Ennen 67 kohdasta toimitettua äänestystä:

 
  
MPphoto
 

  Esther de Lange, esittelijä.(EN) Arvoisa puhemies, haluan pyytää teitä toimittamaan lopullisen äänestyksen – koko mietintöä koskevan äänestyksen – nimenhuutoäänestyksenä.

 
  
MPphoto
 

  Puhemies.(PL) Pyydättekö tätä poliittisen ryhmän puolesta?

 
  
MPphoto
 

  Esther de Lange, esittelijä.(EN) Kyllä, arvoisa puhemies, ja tästä on keskusteltu myös varjoesittelijöiden kanssa.

 
  
MPphoto
 

  Puhemies. (PL) Pyyntö tulee hiukan myöhässä, mutta voimme toimittaa nimenhuutoäänestyksen, jos kukaan ei vastusta sitä. Vastustaako joku? Jäsen Batten, vastustatteko te pyyntöä?

 
  
MPphoto
 

  Gerard Batten (EFD).(EN) Arvoisa puhemies, vastustan. En siksi, että vastustaisin äänestyksen toimittamista nimenhuutoäänestyksenä, vaan siitä syystä, että – kuten olen jo useaan otteeseen sanonut tässä istuntosalissa – samojen sääntöjen pitäisi koskea tasapuolisesti kaikkia. Jos joku meistä menisi ja pyytäisi äänestyksen toimittamista nimenhuutoäänestyksenä, pyyntö hylättäisiin. Jos meillä on säännöt, niin meidän on myös noudatettava niitä.

 
  
 

(Parlamentti hylkäsi pyynnön.)

- Äänestyksen jälkeen:

 
  
MPphoto
 

  Esther de Lange, esittelijä.(EN) Arvoisa puhemies, kaikella kunnioituksella, tätä menettelyä on käytetty ennenkin. Me voimme pyytää nimenhuutoäänestyksen toimittamista äänestyksen aikana, ja jos 40 jäsentä vastustaa sitä, nimenhuutoäänestystä ei toimiteta; tähän mennessä olen kuitenkin nähnyt näin tapahtuvan vain kerran.

 
  
MPphoto
 

  Puhemies.(PL) Haluan selventää tätä asiaa hiukan, tästä ei ole tarpeen kiihtyä. Menettely, jota tarkoitatte, koskee suullisia tarkistuksia, sillä suullisten tarkistusten jättämiselle ei ole määräaikaa. Nimenhuutoäänestystä pyydettäessä sovelletaan toista periaatetta – kukaan parlamentin jäsen ei voi vastustaa pyyntöä. Nyt kyseessä olevassa tapauksessa tarkistusten jättämiselle oli asetettu määräaika, ja te ette esittänyt tätä pyyntöä määräajan kuluessa. Nämä periaatteet on esitetty parlamentin työjärjestyksessä. Kun tarkistusten jättämiselle on asetettu määräaika, kukaan ei voi vastustaa sitä. Päätöslauselma on hyväksytty. Haluan onnitella jäsen de Langea hänen työstään tämän päätöslauselman parissa.

 
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö