Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Eljárás : 2009/2108(INI)
A dokumentum állapota a plenáris ülésen
Válasszon egy dokumentumot : A7-0241/2010

Előterjesztett szövegek :

A7-0241/2010

Viták :

PV 20/09/2010 - 19
CRE 20/09/2010 - 19

Szavazatok :

PV 21/09/2010 - 5.7
CRE 21/09/2010 - 5.7
A szavazatok indokolása
A szavazatok indokolása

Elfogadott szövegek :

P7_TA(2010)0325

Viták
2010. szeptember 21., Kedd - Strasbourg HL kiadás

5.7. A biológiai sokféleség megőrzését célzó uniós jogszabályok (A7-0241/2010, Esther de Lange) (szavazás)
PV
 

- A 67. bekezdésről szóló szavazás előtt:

 
  
MPphoto
 

  Esther de Lange , előadó. – Elnök úr, azt szeretném kérni Öntől, hogy a zárószavazás – az állásfoglalás egészéről való szavazás – név szerinti szavazás legyen.

 
  
MPphoto
 

  Elnök. – Ezt a kérelmet egy képviselőcsoport nevében nyújtja be?

 
  
MPphoto
 

  Esther de Lange , előadó. – Igen, elnök úr, és ezt megtárgyaltuk az árnyékelőadókkal is.

 
  
MPphoto
 

  Elnök. – Kicsit késő van már hozzá, de tarthatunk név szerinti szavazást, ha senki sincs ellene. Van valaki ellene? Batten úr, Ön ellene van?

 
  
MPphoto
 

  Gerard Batten (EFD) . – Elnök úr, én ezt kifogásolom, nem azért, mert nem akarok név szerinti szavazást, hanem azért, mert – ahogy azt már sokszor elmondtam itt az ülésteremben –egy olyan egységes szabályzatnak kell lennie, amely mindenkire egyenlő módon vonatkozik. Ha valamelyikünk felállna és név szerinti szavazást kérne valami más kapcsán, azt elutasítanák. Ha léteznek szabályok, akkor azokat be kell tartanunk.

 
  
 

(A kérelmet elutasítják.)

- A szavazás után:

 
  
MPphoto
 

  Esther de Lange , előadó. – Elnök úr, minden tiszteletem az Öné, de erre az eljárásra már volt példa korábban. A szavazás folyamán kérhetünk név szerinti szavazást, és ha 40 képviselő tiltakozik ellene, akkor nem tartunk név szerinti szavazást, azonban mostanáig csak egy képviselő volt ellene.

 
  
MPphoto
 

  Elnök. – Szeretném ezt elmagyarázni felindultság nélkül. Az eljárás, amelyről Ön beszél, a szóbeli módosításokra vonatkozik, mivel a szóbeli módosítások előterjesztésének nincs határideje. Ha név szerinti szavazást kér, akkor még egy elv érvényes – az ülésteremben senki nem ellenezheti a kérelmet. Jelen helyzetben a módosítások előterjesztésére vonatkozó határidőt már meghatározták, és Ön ezt a kérelmet nem a meghatározott határidőn belül nyújtotta be. Ezek az elvek szerepelnek az eljárási szabályzatban. Ha meghatározták a módosítások előterjesztésének határidejét, az ellen senki nem tiltakozhat. Az állásfoglalást elfogadták. Szeretnék gratulálni de Lange asszonynak az állásfoglalással kapcsolatos munkájáért.

 
Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat