Index 
 Vorige 
 Volgende 
 Volledige tekst 
Procedure : 2009/2108(INI)
Stadium plenaire behandeling
Documentencyclus : A7-0241/2010

Ingediende teksten :

A7-0241/2010

Debatten :

PV 20/09/2010 - 19
CRE 20/09/2010 - 19

Stemmingen :

PV 21/09/2010 - 5.7
CRE 21/09/2010 - 5.7
Stemverklaringen
Stemverklaringen

Aangenomen teksten :

P7_TA(2010)0325

Debatten
Dinsdag 21 september 2010 - Straatsburg Uitgave PB

5.7. Tenuitvoerlegging van EU-wetgeving tot behoud van de biodiversiteit (A7-0241/2010, Esther de Lange) (stemming)
PV
 

Vóór de stemming over paragraaf 67

 
  
MPphoto
 

  Esther de Lange, rapporteur. − (EN) Mijnheer de Voorzitter, ik wil u verzoeken om bij de eindstemming – bij de stemming over de resolutie in haar geheel – hoofdelijk te laten stemmen.

 
  
MPphoto
 

  De Voorzitter. – Doet u dit verzoek namens een fractie?

 
  
MPphoto
 

  Esther de Lange, rapporteur.(EN) Ja, mijnheer de Voorzitter, en het is ook met de schaduwrapporteurs besproken.

 
  
MPphoto
 

  De Voorzitter. – Het is een beetje laat, maar we kunnen een hoofdelijke stemming houden als niemand daar bezwaar tegen heeft. Heeft iemand daar bezwaar tegen? Mijnheer Batten, hebt u daar bezwaar tegen?

 
  
MPphoto
 

  Gerard Batten (EFD).(EN) Mijnheer de Voorzitter, ik heb bezwaar, niet omdat ik tegen een hoofdelijke stemming ben maar omdat volgens mij – zoals ik al vaker in dit Parlement heb gezegd – de regels die we hebben voor iedereen in gelijke mate moeten gelden. Als een van ons om een hoofdelijke stemming over iets anders zou verzoeken, zou dit verzoek worden verworpen. Als we regels hebben, moeten we ons er ook aan houden.

 
  
 

(Het verzoek wordt verworpen)

Na de stemming

 
  
MPphoto
 

  Esther de Lange, rapporteur.(EN) Mijnheer de Voorzitter, met alle respect, we hebben deze procedure al eerder gehad. We kunnen tijdens de stemmingen om een hoofdelijke stemming verzoeken en als veertig leden tegen zijn, komt er geen hoofdelijke stemming. Tot nu toe heb ik echter maar één tegenstander gezien.

 
  
MPphoto
 

  De Voorzitter. – Ik wil dit graag uitleggen want het is echt niet nodig dat u zich hierover opwindt. De procedure waar u het over hebt betreft mondelinge amendementen, omdat er geen termijn is voor het indienen van mondelinge amendementen. Bij een verzoek om een hoofdelijke stemming geldt een ander principe; niemand in de zaal kan bezwaar maken tegen een dergelijk verzoek. In het onderhavig geval is er een termijn voor de indiening van amendementen vastgesteld, en u hebt dit verzoek niet binnen de vastgestelde tijd ingediend. Dit zijn de beginselen die terug te vinden zijn in ons Reglement. Als er een termijn voor de indiening van amendement is vastgesteld, kan niemand daar bezwaar tegen maken. De resolutie is aangenomen. Ik wil mevrouw De Lange graag feliciteren met haar werk aan deze resolutie.

 
Juridische mededeling - Privacybeleid