Index 
 Înapoi 
 Înainte 
 Text integral 
Procedură : 2009/2108(INI)
Stadiile documentului în şedinţă
Stadii ale documentului : A7-0241/2010

Texte depuse :

A7-0241/2010

Dezbateri :

PV 20/09/2010 - 19
CRE 20/09/2010 - 19

Voturi :

PV 21/09/2010 - 5.7
CRE 21/09/2010 - 5.7
Explicaţii privind voturile
Explicaţii privind voturile

Texte adoptate :

P7_TA(2010)0325

Stenograma dezbaterilor
Marţi, 21 septembrie 2010 - Strasbourg Ediţie JO

5.7. Legislaţia comunitară privind conservarea biodiversităţii (A7-0241/2010, Esther de Lange) (vot)
Proces-verbal
 

- Înainte de votul asupra alineatului (67):

 
  
MPphoto
 

  Esther de Lange, raportoare. - Dle Preşedinte, vreau doar să vă rog ca votul final – votul asupra întregii rezoluţii – să se facă prin apel nominal.

 
  
MPphoto
 

  Preşedinte - Faceţi această solicitare în numele unui grup politic?

 
  
MPphoto
 

  Esther de Lange, raportoare - Da, dle Preşedinte, şi am discutat şi cu raportorii alternativi despre acest aspect.

 
  
MPphoto
 

  Preşedinte. - Este puţin cam târziu, dar putem vota prin apel nominal dacă nu se opune nimeni. Se opune cineva? Dle Batten, vă opuneţi?

 
  
MPphoto
 

  Gerard Batten (EFD). - Dle Preşedinte, mă opun, şi nu pentru că mă opun unei votări prin apel nominal, ci pentru că, după cum am mai spus de multe ori aici, ar trebui să avem un singur set de reguli care să se aplice în mod egal tuturor. Dacă unul dintre noi s-ar ridica şi ar întreba dacă putem vota prin apel nominal asupra unui alt aspect, solicitarea sa ar fi respinsă. Dacă avem reguli, trebuie să le respectăm.

 
  
 

(Solicitarea a fost respinsă)

- După votare:

 
  
MPphoto
 

  Esther de Lange, raportoare. - Dle Preşedinte, cu tot respectul cuvenit, am mai aplicat procedura aceasta şi înainte. Putem solicita un vot prin apel nominal în timpul votării, iar dacă 40 de deputaţi sunt împotrivă nu vom vota prin apel nominal, dar, până acum, am văzut un singur deputat care se opune.

 
  
MPphoto
 

  Preşedinte. – Aş vrea să clarific acest aspect fără a produce agitaţie. Procedura despre care vorbiţi se referă la amendamentele orale, pentru că nu există un termen pentru depunerea amendamentelor orale. Dacă se solicită votarea prin apel nominal, se aplică un principiu diferit – nimeni din sala de şedinţe nu trebuie să se opună solicitării. În cazul de faţă, s-a stabilit un termen pentru depunerea amendamentelor, iar dvs. nu aţi făcut solicitarea în termenul stabilit. Acestea sunt principii ce se regăsesc în Regulamentul de procedură. După ce s-a stabilit un termen de depunere a amendamentelor, nimeni nu se mai poate opune acestuia. Rezoluţia a fost adoptată. Aş dori să o felicit pe dna de Lange pentru contribuţia sa la această rezoluţie.

 
Aviz juridic - Politica de confidențialitate