Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Postopek : 2009/2108(INI)
Potek postopka na zasedanju
Potek postopka za dokument : A7-0241/2010

Predložena besedila :

A7-0241/2010

Razprave :

PV 20/09/2010 - 19
CRE 20/09/2010 - 19

Glasovanja :

PV 21/09/2010 - 5.7
CRE 21/09/2010 - 5.7
Obrazložitev glasovanja
Obrazložitev glasovanja

Sprejeta besedila :

P7_TA(2010)0325

Razprave
Torek, 21. september 2010 - Strasbourg Edition JOIzdaja UL

5.7. Zakonodaja EU s področja ohranjanja biotske raznovrstnosti (A7-0241/2010, Esther de Lange) (glasovanje)
PV
 

Pred glasovanjem o odstavku 67:

 
  
MPphoto
 

  Esther de Lange, poročevalka. – Gospod predsednik, prosim vas, da končno glasovanje – glasovanje o resoluciji kot celoti – izvedemo kot poimensko glasovanje.

 
  
MPphoto
 

  Predsednik. – Ali ste to zahtevo podali v imenu politične skupine?

 
  
MPphoto
 

  Esther de Lange, poročevalka. – Da, gospod predsednik in to smo obravnavali tudi s poročevalci v senci.

 
  
MPphoto
 

  Predsednik. – Nekoliko pozni ste, vendar lahko izvedemo poimensko glasovanje, če temu nihče ne nasprotuje. Ali je kdo proti? Gospod Batten, ste proti?

 
  
MPphoto
 

  Gerard Batten (EFD). – Gospod predsednik, nasprotujem temu, vendar ne zaradi poimenskega glasovanja, ampak zaradi tega – kot sem že večkrat rekel v Parlamentu – , ker moramo upoštevani ena pravila, ki veljajo za vse. Če bi kdo od nas pozval k poimenskemu glasovanju o kateri koli drugi temi, bi bil zavrnjen. Če imamo pravila, se jim moramo tudi držati.

 
  
 

(Zahteva je bila zavrnjena)

- Po glasovanju:

 
  
MPphoto
 

  Esther de Lange, poročevalka. – Gospod predsednik, z vsem spoštovanjem, ta postopek smo že uporabili. Lahko zahtevamo poimensko glasovanje med glasovanjem in če temu nasprotuje 40 poslancev, poimenskega glasovanja ne bomo izvedli in do zdaj je nasprotoval samo eden.

 
  
MPphoto
 

  Predsednik. – To želim pojasniti, ne da bi se kdor koli razburjal. Postopek, o katerem govorite, se nanaša na ustne spremembe, saj ni nobenega roka, do kdaj morajo biti predložene. Če zahtevate poimensko glasovanje, se uporablja drugo načelo – zahtevi ne sme nasprotovati nihče. V tem konkretnem primeru je bil rok za predložitev sprememb določen in zahteve niste podali pravočasno. Gre za načela, ki so v Poslovniku. Ko je določen rok za predložitev sprememb, temu ne more nihče nasprotovati. Resolucija je bila sprejeta. Rad bi čestital gospe de Lange za njeno delo pri tej resoluciji.

 
Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov