Hakemisto 
 Koko teksti 
Puheenvuorot
Tiistai 19. lokakuuta 2010 - Strasbourg EUVL-painos

Äänestysselitykset
MPphoto
 
 

Käsiteltäväksi jätetty teksti : A7-0264/2010

  Maria do Céu Patrão Neves (PPE), kirjallinen. (PT) Epävarmat työsuhteet ovat merkittävä sosiaaliseen epävakauteen vaikuttava tekijä, ja epävakaus lisääntyy tällä hetkellä voimakkaasti kun valmiiksi korkeat työttömyysasteet nousevat edelleen useissa valtioissa, kuten kotimaassani Portugalissa

Kaikki epävarmat ja nopeasti vaihtuvat työllisyyden muodot ovat perinteisesti vaivanneet ensimmäisenä ja rankimmin naispuolisia ammattitaidottomia työntekijöitä jopa samanarvoisesta työstä maksettavien palkkojen laskiessa entisestään, työttömyysasteen noustessa ja työsuhdeturvan laskiessa pitkäaikaisten sosiaalisten tekijöiden vuoksi, mutta myös erityisesti äitiyden vuoksi.

Tilanteen kielteinen vaikutus ei rajoitu jo ennestään vakavaan syrjintään, jota naisiin on aina kohdistettu: pikemminkin estämällä naisten pääsy työelämään vaikutetaan heidän taloudelliseen riippumattomuuteensa ja heidän itsemääräämisoikeuteensa yksilöinä.

Tässä yhteydessä työsuhdeturvan parantaminen erityisesti naisten osalta on hyvin rakentava panos sosiaalisen vakauden ja sukupuolten tasa-arvon kannalta, onhan kyse yhdestä Euroopan unionin vaalimasta perusarvosta.

 
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö