Ευρετήριο 
 Προηγούμενο 
 Επόμενο 
 Πλήρες κείμενο 
Διαδικασία : 2010/2094(BUD)
Διαδρομή στην ολομέλεια
Διαδρομή του εγγράφου : A7-0283/2010

Κείμενα που κατατέθηκαν :

A7-0283/2010

Συζήτηση :

PV 19/10/2010 - 5
CRE 19/10/2010 - 5

Ψηφοφορία :

PV 20/10/2010 - 4.5
CRE 20/10/2010 - 4.5
Αιτιολογήσεις ψήφου
Αιτιολογήσεις ψήφου

Κείμενα που εγκρίθηκαν :

P7_TA(2010)0370

Συζητήσεις
Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 - Στρασβούργο Έκδοση ΕΕ

4.5. Σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού αριθ. 6/2010 : Τμήμα ΙΙ - Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο - Τμήμα ΙΙΙ - Επιτροπή - Τμήμα Χ - Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (A7-0283/2010, Roberto Gualtieri) (ψηφοφορία)
PV
MPphoto
 

  Πρόεδρος. – Κυρίες και κύριοι, ολοκληρώσαμε τη νομοθετική διαδικασία για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης. Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω το πλήθος των ανθρώπων που παρίστανται αυτήν τη στιγμή στην Αίθουσα, τους βουλευτές του ΕΚ, για το ιδιαίτερα δύσκολο και σύνθετο έργο που επιτέλεσαν. Οι πρόεδροι πολλών επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαδραμάτισαν ηγετικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια. Ευχαριστώ λοιπόν τους εν λόγω προέδρους για το αξιόλογο έργο τους, θα ήθελα όμως να απευθύνω επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες σε ορισμένους ανθρώπους που εκπροσώπησαν το Σώμα ως διαπραγματευτές ή εισηγητές, και να τους αναφέρω ονομαστικά από αυτό το βήμα. Τα ονόματά τους είναι: Elmar Brok, Guy Verhofstadt, Roberto Gualtieri, Ingeborg Grässle, Crescenzio Rivellini και Bernhard Rapkay, καθώς και οι βουλευτές του ΕΚ που επεξεργάστηκαν τον προϋπολογισμό: László Surján και Sidonia Jędrzejewska.

Αναφέρθηκα σε αυτούς τους συναδέλφους ονομαστικά, επειδή κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλιστεί εποικοδομητική συμφωνία για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης. Πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία θα είναι χρήσιμη για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγχαίρω λοιπόν όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν· οφείλουμε όμως να συγχαρούμε ιδιαίτερα τη λαίδη Ashton και όσους διαπραγματεύτηκαν στο πλευρό της, και να συγχαρούμε το Συμβούλιο για το αποτέλεσμα. Μαζί μας βρίσκεται επίσης ο πρέσβης κ. Christoffersen, ο οποίος μετείχε επίσης στις διαπραγματεύσεις. Χειροκρότημα, παρακαλώ.

(Χειροκροτήματα)

 
  
 

Έχω μια ανθοδέσμη για τη λαίδη Ashton, όμως απουσιάζει. Ως είθισται, οι κυρίες πρέπει να μας κάνουν να περιμένουμε! Ήταν αναπάντεχο για εμένα, αλλά πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι – ως άνδρες, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα!

(Χειροκροτήματα)

 
Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου