Hakemisto 
 Edellinen 
 Seuraava 
 Koko teksti 
Sanatarkat istuntoselostukset
Torstai 21. lokakuuta 2010 - Strasbourg EUVL-painos

9. Äänestyskäyttäytymistä ja äänestysaikeita koskevat ilmoitukset: ks. pöytäkirja
Pöytäkirja
  

(Istunto keskeytettiin klo 13.05 ja sitä jatkettiin klo 15.00.)

 
  
  

Puhetta johti
varapuhemies Libor ROUČEK

 
  
MPphoto
 

  Raül Romeva i Rueda (Verts/ALE).(FR) Haluan ainoastaan ilmoittaa parlamentille tiedon, jonka juuri sain.

Jo joidenkin viikkojen ajan eräiden Länsi-Saharassa sijaitsevien miehitettyjen kaupunkien ympäristössä on tapahtunut jotakin uutta ja ennen näkemätöntä eli yli 12 000 saharalaista miestä, naista ja lasta on jättämässä meidän tässä keskustellessamme kotinsa ja muuttamassa telttoihin Laayounen, Es Smaran ja Boujdourin lähistölle.

Muutot, joiden määrä lisääntyy tasaisesti, lienevät uusi tapa osoittaa mieltä vastoin näiden alueiden alkuperäisten asukkaiden kestämätöntä poliittista ja sosioekonomista tilannetta.

Kerron tämän tässä ja nyt, koska Marokon hallinnon lukuisten väkivaltaisten toimien aiheuttama ongelma saattaa huolestuttavalla tavalla pahentua ensi viikonloppuna. Tämän vuoksi pyydän parlamenttia olemaan valmiina reagoimaan tilanteeseen sen kehittymisen edellyttämällä tavalla.

 
  
MPphoto
 

  Puhemies. − (EN) Otan tämän huomioon. Kyse on tietysti työjärjestyspuheenvuorosta, ja Länsi-Saharan tilanne ja Marokon tilanne eivät ole asioita, joista on tarkoitus keskustella tänä iltapäivänä. Panen kuitenkin merkille, mitä sanoitte.

 
  
 

(Edellisen istunnon pöytäkirja hyväksyttiin.)

 
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö