Kazalo 
 Celotno besedilo 
Razprave
Četrtek, 11. november 2010 - Bruselj Edition JOIzdaja UL

Kriza v živinorejskem sektorju EU (razprava)
MPphoto
 

  John Stuart Agnew (EFD). – Gospa predsednica, podpiram pripombe gospoda De Castra glede mesne in kostne moke; deregulacija na tem področju je zelo nujna. Britanska živinoreja se zdaj bori z visokimi stroški krme, ovire, ki nam jih na pot postavlja Komisija, pa nam niso v pomoč. Na vrhu seznama je individualna elektronska identifikacija ovac – pravilo, ki ne velja za številne države članice, prav tako pa ta identifikacija ni med zahtevami za uvoz ovčetine iz tretjih držav.

Neizbežna prepoved baterijske reje povzroča veliko popačenje našega trga z jajci, ker jajca, pridelana v baterijski reji, iz držav članic, ki ne izpolnjujejo zahtev, lahko spodkopljejo jajca z dražjo proizvodnjo iz sistema kolonij. Imamo proizvajalce, ki imajo v obdobju do izteka roka drugega ob drugem oba sistema in poskušajo pridobiti nekaj od 400 milijonov GBP, ki smo jih namenili za zagotovitev skladnosti s pravili, zaradi česar je na trgu še več jajc.

Nad celotnim britanskim živinorejskim sektorjem kot svinčen oblak visi ponovno odprtje dvostranskih trgovinskih pogajanj EU z državami Mercosura. Britanski živinorejci bodo v tem dogovoru žrtveno jagnje in s tem nismo zadovoljni.

 
Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov