Ευρετήριο 
 Πλήρες κείμενο 
Συζητήσεις
Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 - Στρασβούργο Έκδοση ΕΕ

Ετήσια έκθεση για τις δραστηριότητες του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή το 2009 - Ειδική έκθεση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνέχεια του σχεδίου σύστασης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την καταγγελία 676/2008/RT (σύμφωνα με το άρθρο 205, παράγραφος 2, 1ο μέρος) - 26η ετήσια έκθεση για τον έλεγχο της εφαρμογής του κοινοτικού δικαίου (2008) (συζήτηση)
MPphoto
 

  John Stuart Agnew (EFD).(EN) Κυρία Πρόεδρε, ίσως η πιο επαίσχυντη πτυχή της συμπεριφοράς του Επιτρόπου την οποία αποκαλύπτει η παρούσα έκθεση, πέρα από την απάνθρωπη μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στον καταγγέλλοντα στην εν λόγω υπόθεση, είναι ότι δεν επρόκειτο για μεμονωμένη περίπτωση κακής διοίκησης. Μάλιστα, τα γεγονότα που εκτίθενται σε αυτήν την αιχμηρή έκθεση υπερβαίνουν τα όρια της απλής αμέλειας και νωθρότητας. Αντίθετα, το λογικό συμπέρασμα στο οποίο θα κατέληγε κανείς είναι ότι αυτό το είδος της συμπεριφοράς εκ μέρους της Επιτροπής είναι και απόλυτα σκόπιμο και αποτελεί μια εξ ολοκλήρου προκαθορισμένη πορεία συμπεριφοράς με σκοπό να ανατρέψει τη σκληρή δουλειά του Διαμεσολαβητή και να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων το κράτος δικαίου.

Το έργο του είναι ήδη αρκετά δύσκολο και χωρίς τα πρόσθετα προβλήματα μιας Επιτροπής που επιδιώκει, καθώς καταδεικνύουν τα γεγονότα εδώ, να παρεμποδίζει με κάθε ευκαιρία την ομαλή λειτουργία του γραφείου του. Εάν, στο παρελθόν, αποκαλύπτονταν μια τέτοια άθλια συμπεριφορά εκ μέρους δημοσίων υπαλλήλων, τόσο οι υπάλληλοι όσο και ο αρμόδιος υπουργός θα είχαν υποβάλει πάραυτα την παραίτησή τους. Αντ’ αυτού, περιμένω ότι θα δούμε εδώ μια αλαζονική και επηρμένη Επιτροπή η οποία θα κάνει αυτό που γνωρίζει να κάνει καλύτερα, δηλαδή να χλευάζει τους πολίτες ενώ οι ένοχοι παραμένουν ατιμώρητοι. Δεν είναι απορίας άξιο το ότι η ΕΕ δεν ήταν ποτέ λιγότερο δημοφιλής!

 
Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου