Kazalo 
 Celotno besedilo 
Razprave
Četrtek, 25. november 2010 - Strasbourg Edition JOIzdaja UL

Obrazložitev glasovanja
MPphoto
 
 

Predloženo besedilo : A7-0286/2010

  Maria do Céu Patrão Neves (PPE), v pisni obliki. (PT) Glasovala sem za resolucijo o javni radioteleviziji v digitalni dobi: za prihodnost dvojnega sistema, ker verjamem, da mora vloga javne radiotelevizije v multimedijski družbi upoštevati koncentracijo in pluralizem medijev v Evropski uniji, medijsko pismenost v digitalnem okolju, raznolikost vsebin v medijih in zagotovilo neodvisnosti javne radiotelevizije v informacijski družbi.

Pravzaprav je dvojni sistem radiotelevizije, v katerem imajo zasebni in javni mediji vsak svojo vlogo, neodvisno od političnih in gospodarskih pritiskov, bistven za zagotavljanje dostopa do informacij najvišje kakovosti in spodbujanje demokracije. Javne in zasebne radiotelevizije imajo pomembno vlogo pri evropski avdiovizualni produkciji, kulturni raznolikosti in identiteti, informacijah, pluralizmu, socialni koheziji, pospeševanju temeljnih svoboščin in delovanju demokracije.

Podpiram pripravljena priporočila s poudarkom na spodbudi za izmenjavo dobre prakse med državami članicami in na okrepljenem sodelovanju med nacionalnimi medijskimi regulatorji v okviru evropske platforme nadzornih organov.

 
Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov