Ευρετήριο 
 Προηγούμενο 
 Επόμενο 
 Πλήρες κείμενο 
Διαδικασία : 2010/2290(BUD)
Διαδρομή στην ολομέλεια
Διαδρομή του εγγράφου : A7-0369/2010

Κείμενα που κατατέθηκαν :

A7-0369/2010

Συζήτηση :

PV 14/12/2010 - 14
CRE 14/12/2010 - 14

Ψηφοφορία :

PV 15/12/2010 - 7.3
CRE 15/12/2010 - 7.3
Αιτιολογήσεις ψήφου
Αιτιολογήσεις ψήφου
Αιτιολογήσεις ψήφου

Κείμενα που εγκρίθηκαν :

P7_TA(2010)0475

Συζητήσεις
Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 - Στρασβούργο Έκδοση ΕΕ

7.3. Η θέση του κοινοβουλίου σχετικά με το νέο σχέδιο προϋπολογισμού 2011 όπως τροποποιήθηκε από το Συμβούλιο (A7-0369/2010, Sidonia Elżbieta Jędrzejewska i Helga Trüpel) (ψηφοφορία)
PV
 

– Πριν από την ψηφοφορία:

 
  
MPphoto
 

  Sidonia Elżbieta Jędrzejewska (PPE).(PL) Κύριε Πρόεδρε, θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε εξηγήσεις στους βουλευτές. Ψηφίζουμε επί του σχεδίου που μας υπέβαλε το Συμβούλιο χωρίς καμία αλλαγή, διότι αυτό το σχέδιο είναι ίδιο ακριβώς με τη θέση που ενέκρινε η Επιτροπή Προϋπολογισμών την προηγούμενη εβδομάδα. Συμφωνεί με όσα διαπραγματευθήκαμε κατά τη διάρκεια μαραθώνιων διαπραγματεύσεων οι οποίες διήρκεσαν δέκα μήνες.

Δράττομαι της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω ειδικότερα τους ειδικευμένους εισηγητές των επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σας ευχαριστώ για την αδιάκοπη εμπιστοσύνη και στήριξή σας. Σας ευχαριστώ που σήμερα μας επιτρέψατε να εγκρίνουμε τον προϋπολογισμό 2011, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή αποτελεσματικά στις αρχές Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

 
  
 

– Μετά από την ψηφοφορία:

 
  
MPphoto
 

  Olivier Chastel, ασκών την Προεδρία του Συμβουλίου. (FR) Κύριε Πρόεδρε, αξιότιμοι βουλευτές, το Κοινοβούλιο κατά συνέπεια εγκρίνει τη θέση του Συμβουλίου σχετικά με το σχέδιο γενικού προϋπολογισμού 2011 χωρίς καμία τροποποίηση. Σαφώς, δεν μπορώ παρά να δηλώσω εξ ονόματος του Συμβουλίου ότι είμαι ικανοποιημένος με την κοινή μας συμφωνία επί του προϋπολογισμού για το 2011.

(Χειροκροτήματα)

 
  
MPphoto
 

  Πρόεδρος. – Σας παρακαλώ ακούστε αυτήν τη δήλωση. Είναι σημαντική. Για πρώτη φορά στην ιστορία, εφαρμόσαμε τη διαδικασία που ορίζεται στη Συνθήκη της Λισαβόνας. Πέρυσι, ακολουθήσαμε μια απλουστευμένη διαδικασία. Είναι η πρώτη φορά που ακολουθείται η πλήρης διαδικασία η οποία ορίζεται στη Συνθήκη της Λισαβόνας. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη θέση του Συμβουλίου της 10ης Δεκεμβρίου 2010 σχετικά με το σχέδιο γενικού προϋπολογισμού το οποίο υπέβαλε η Επιτροπή στις 26 Νοεμβρίου 2010. Η διαδικασία του προϋπολογισμού ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το άρθρο 314 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο και το σημείο 4, στοιχείο α), κηρύσσω την οριστική έγκριση του προϋπολογισμού για το έτος 2011 και υπογράφω πλέον το έγγραφο επισήμως.

 
  
 

Αγαπητοί συνάδελφοι, θα πω μερικά τελευταία λόγια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους, και τους 27, στην επιτροπή συνδιαλλαγής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη σκληρή δουλειά τους και για την επίτευξη εν τέλει θετικών αποτελεσμάτων.

Θα ήθελα να προσκαλέσω τους τρεις βασικούς παράγοντες να προσέλθουν για να απαθανατίσουμε τη στιγμή: τον Alain Lamassoure, πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμών, και τις δύο εισηγήτριες, τη Sidonia Jędrzejewska και τη Helga Trüpel.

(Χειροκροτήματα)

Επιτρέψτε μου επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην Προεδρία του Συμβουλίου, τη βελγική Προεδρία, για την εξαιρετική συνεργασία και δραστηριότητά της και ειδικότερα τον πρωθυπουργό Yves Leterme και τον υπουργό Melchior Wathelet που δεν βρίσκονται επί του παρόντος στην Αίθουσα. Υπήρξατε ιδιαίτερα δραστήριοι εξ ονόματος της βελγικής Προεδρίας.

Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω επίσης τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Barroso, ο οποίος δεν παρευρίσκεται, και τον Επίτροπο Lewandowski, για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και για τις διευκολύνσεις που παρείχε προκειμένου να καταλήξουμε σήμερα σε συμφωνία. Παρακαλώ πλησιάστε προκειμένου να απαθανατίσουμε τη στιγμή.

(Χειροκροτήματα)

 
Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου