Hakemisto 
 Edellinen 
 Seuraava 
 Koko teksti 
Menettely : 2010/2290(BUD)
Elinkaari istunnossa
Asiakirjan elinkaari : A7-0369/2010

Käsiteltäväksi jätetyt tekstit :

A7-0369/2010

Keskustelut :

PV 14/12/2010 - 14
CRE 14/12/2010 - 14

Äänestykset :

PV 15/12/2010 - 7.3
CRE 15/12/2010 - 7.3
Äänestysselitykset
Äänestysselitykset
Äänestysselitykset

Hyväksytyt tekstit :

P7_TA(2010)0475

Puheenvuorot
Keskiviikko 15. joulukuuta 2010 - Strasbourg EUVL-painos

7.3. Parlamentin kanta neuvoston muuttamaan esitykseen Euroopan unionin yleiseksi talousarvioksi varainhoitovuodeksi 2011 (A7-0369/2010, Sidonia Elżbieta Jędrzejewska ja Helga Trüpel) (äänestys)
PV
 

– Ennen äänestystä

 
  
MPphoto
 

  Sidonia Elżbieta Jędrzejewska (PPE).(PL) Arvoisa puhemies, mielestäni asiaa on selvennettävä hieman kollegoille. Äänestämme neuvoston esityksestä ilman muutoksia, koska esitys on täysin sama kuin kanta, jonka budjettivaliokunta hyväksyi viime viikolla. Esitys noudattaa tulosta, johon päädyimme kymmenen kuukautta kestäneissä hyvin pitkällisissä neuvotteluissa.

Haluaisin tässä yhteydessä kiittää erityisesti Euroopan parlamentin valiokuntien erityisesittelijöitä. Kiitos herkeämättömästä luottamuksesta ja tuesta. Kiitos siitä, että ansiostanne voimme tänään hyväksyä vuoden 2011 talousarvion ja sen toteuttaminen voidaan siten aloittaa tehokkaasti heti tammikuun alussa ensi vuonna.

 
  
 

– Äänestyksen jälkeen

 
  
MPphoto
 

  Olivier Chastel, neuvoston puheenjohtaja. (FR) Arvoisa puhemies, hyvät Euroopan parlamentin jäsenet, parlamentti hyväksyi juuri ilman muutoksia neuvoston kannan esitykseen talousarvioksi varainhoitovuodeksi 2011. En voi muuta kuin todeta, että neuvosto on tyytyväinen yhteiseen sopimukseemme vuoden 2011 talousarviosta.

(Suosionosoituksia)

 
  
MPphoto
 

  Puhemies.(PL) Olkaa hyvät ja kuunnelkaa. Tämä on tärkeää. Olemme soveltaneet ensimmäistä kertaa Lissabonin sopimuksessa määrättyä menettelyä. Viime vuonna sovelsimme yksinkertaistettua menettelyä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Lissabonin sopimuksen mukaista menettelyä sovellettiin täysimääräisesti. Näin ollen haluaisin todeta seuraavaa: Euroopan parlamentti on hyväksynyt neuvoston 10. joulukuuta 2010 hyväksymän kannan komission 26. marraskuuta 2010 tekemään esitykseen unionin yleiseksi talousarvioksi. Talousarviomenettely on toteutettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 314 artiklan mukaisesti. Kyseisen artiklan 4 kohdan a alakohdan mukaisesti julistan talousarvion varainhoitovuodeksi 2011 lopullisesti hyväksytyksi. Seuraavaksi allekirjoitan asiakirjan virallisesti.

 
  
 

(EN) Hyvät kollegat, haluaisin sanoa vielä muutaman sanan. Haluaisin kiittää ja onnitella kovasta työstä sekä hyvästä lopputuloksesta kaikkia niitä 27:ää kollegaa, jotka edustivat Euroopan parlamenttia sovittelukomiteassa.

Haluaisin pyytää seuraavaa kolmea avainhenkilöä tänne valokuvausta varten: Alain Lamassoure, budjettivaliokunnan puheenjohtaja, sekä esittelijät Sidonia Jędrzejewska ja Helga Trüpel.

(Suosionosoituksia)

Haluan kiittää myös neuvoston puheenjohtajavaltiota Belgiaa erinomaisesta yhteistyöstä ja aktiivisuudesta. Erityisesti kiitän pääministeri Yves Letermea sekä valtiosihteeri Melchior Wathelet'ta, jotka eivät ole juuri nyt paikalla. Toimitte hyvin aktiivisesti puheenjohtajavaltio Belgian nimissä.

Haluan lisäksi kiittää komission puheenjohtajaa José Manuel Barrosoa, joka ei ole paikalla, sekä komission jäsen Janusz Lewandowskia talousarvioesityksen laatimisesta sekä tämänpäiväisen sopimuksen edesauttamisesta. Voisitteko ystävällisesti tulla tänne eteen pikaista valokuvausta varten?

(Suosionosoituksia)

 
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö