Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Eljárás : 2010/2290(BUD)
A dokumentum állapota a plenáris ülésen
Válasszon egy dokumentumot : A7-0369/2010

Előterjesztett szövegek :

A7-0369/2010

Viták :

PV 14/12/2010 - 14
CRE 14/12/2010 - 14

Szavazatok :

PV 15/12/2010 - 7.3
CRE 15/12/2010 - 7.3
A szavazatok indokolása
A szavazatok indokolása
A szavazatok indokolása

Elfogadott szövegek :

P7_TA(2010)0475

Viták
2010. december 15., Szerda - Strasbourg HL kiadás

7.3. A Parlament álláspontja a Tanács által módosított 2011. évi új költségvetési tervezetről (A7-0369/2010, Sidonia Elżbieta Jędrzejewska i Helga Trüpel) (szavazás)
PV
 

– A szavazás előtt:

 
  
MPphoto
 

  Sidonia Elżbieta Jędrzejewska (PPE).(PL) Elnök úr! Úgy gondolom, helyénvaló néhány szóban magyarázattal szolgálni a képviselőknek. A Tanács által elénk terjesztett tervezetet változtatás nélkül kívánjuk megszavazni, mégpedig azért, mert az előttünk lévő tervezet pontosan azt az állásfoglalást képviseli, mint amelyet a Költségvetési Bizottság az elmúlt héten elfogadott. A dokumentum összhangban van a hosszadalmas, tíz hónapig tartó egyeztetési folyamat során kialkudott megállapodásunkkal.

Ezt az alkalmat szeretném megragadni arra, hogy köszönetet mondjak mindenekelőtt az Európai Parlament szakbizottságait képviselő szakértő előadóknak. Köszönöm Önöknek a folyamatos bizalmat és támogatást. Köszönöm, hogy lehetővé tették számunkra a 2011-es pénzügyi évre vonatkozó költségvetés mai jóváhagyását annak érdekében, hogy a költségvetés hatékonyan és mindjárt a jövő év januárja elején érvénybe léphessen.

 
  
 

– A szavazás után:

 
  
MPphoto
 

  Olivier Chastel, a Tanács soros elnöke.(FR) Elnök úr, tisztelt képviselőtársak! A Parlament tehát módosítás nélkül elfogadta a Tanács álláspontját a 2011. évi költségvetés-tervezetről. A Tanács képviseletében elmondhatom, hogy nagy örömmel tölt el a 2011. évi költségvetés-tervezet kapcsán köztünk kialakult egyetértés.

(Taps)

 
  
MPphoto
 

  Elnök. – Kérem Önöket, hogy figyelmesen hallgassák meg a most következő nyilatkozatot. Ez fontos. A Lisszaboni Szerződésben meghatározott eljárást most alkalmaztuk először a gyakorlatban. Tavaly egy egyszerűsített eljárást követtünk; a Lisszaboni Szerződésben szereplő eljárást most alkalmaztuk először. Ezzel kapcsolatban a következő nyilatkozatot szeretném tenni. Az Európai Parlament elfogadta a Tanács 2010. december 10-i álláspontját a Bizottság által 2010. november 26-án benyújtott költségvetési tervezetről. A költségvetési eljárás az Európai Unió működéséről szóló szerződés 314. cikkének megfelelően lezárult. E cikknek, valamint ezen cikk 4. pontja a) alpontjának megfelelően megállapítom, hogy a 2011. évi költségvetés véglegesen elfogadásra került; a dokumentumot ezennel hivatalosan aláírom.

 
  
 

– Kedves kollégák! Engedjék meg, hogy zárásul szóljak néhány szót. Szeretnék köszönetet mondani az Európai Parlament egyeztetőbizottsági tagjainak – mind a 27 kartársnak – áldozatos munkájáért és az általuk elért pozitív végeredményért.

Szeretném felkérni a három kulcsfontosságú szereplőt – a Költségvetési Bizottság elnökét, Alain Lamassoure-t és a két előadót, Sidonia Jędrzejewskát és Helga Trüpelt –, hogy egy közös fotó erejéig fáradjanak ide.

(Taps)

Hadd fejezzem ki hálámat a Tanács elnökségének – a belga elnökségnek – a kitűnő együttműködésért és az aktív közreműködésért. Külön köszönet illeti Yves Leterme miniszterelnök urat és a jelenleg távol lévő Melchior Wathelet államtitkár urat, akik rendkívül sokat tettek a belga elnökség képviseletében.

Hadd mondjak köszönetet a Bizottság elnökének, a jelenleg távol lévő Barroso úrnak, valamint Lewandowski biztos úrnak a költségvetés elkészítéséért és a mai megállapodás előmozdításáért.

(Taps)

 
Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat