Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Postopek : 2010/2290(BUD)
Potek postopka na zasedanju
Potek postopka za dokument : A7-0369/2010

Predložena besedila :

A7-0369/2010

Razprave :

PV 14/12/2010 - 14
CRE 14/12/2010 - 14

Glasovanja :

PV 15/12/2010 - 7.3
CRE 15/12/2010 - 7.3
Obrazložitev glasovanja
Obrazložitev glasovanja
Obrazložitev glasovanja

Sprejeta besedila :

P7_TA(2010)0475

Razprave
Sreda, 15. december 2010 - Strasbourg Edition JOIzdaja UL

7.3. Stališče Parlamenta o novem predlogu proračuna za leto 2011, kot ga je spremenil Svet (A7-0369/2010, Sidonia Elżbieta Jędrzejewska in Helga Trüpel) (glasovanje)
PV
 

– Pred glasovanjem:

 
  
MPphoto
 

  Sidonia Elżbieta Jędrzejewska (PPE).(PL) Gospod predsednik, menim, da je potrebna kratka obrazložitev za poslance. Glasujemo o nespremenjenem predlogu, ki nam ga je predložil Svet, ker je ta predlog povsem enak kot stališče, ki ga je prejšnji teden sprejel Odbor za proračun. Predlog je v skladu s tem, o čemer smo se dogovorili na zelo dolgih pogajanjih, ki so trajala 10 mesecev.

To priložnost bi rada izkoristila za to, da se zahvalim zlasti strokovnim poročevalcem iz odborov Evropskega parlamenta. Zahvaljujem se vam za nenehno zaupanje in podporo. Zahvaljujem se vam za to, da ste nam danes omogočili sprejetje proračuna za leto 2011, tako da se bo proračun lahko začel učinkovito izvrševati že na začetku januarja naslednje leto.

 
  
 

– Po glasovanju:

 
  
MPphoto
 

  Olivier Chastel, predsedujoči Svetu. (FR) Gospod predsednik, spoštovani poslanci, Parlament je tako sprejel stališče Sveta o predlogu proračuna za leto 2011 brez sprememb. Seveda sem v imenu Sveta zadovoljen z našim skupnim dogovorom o proračunu za leto 2011.

(Aplavz)

 
  
MPphoto
 

  Predsednik. – Prosim, prisluhnite tej izjavi. Pomembna je. Prvič v zgodovini smo uporabili postopek iz Lizbonske pogodbe. Lani smo uporabili poenostavljen postopek. Tokrat je bil prvič uporabljen celotni postopek Lizbonske pogodbe. Zato bi rad dal naslednjo izjavo. Evropski parlament je sprejel stališče Sveta z dne 10. decembra 2010 o predlogu splošnega proračuna, ki ga je Komisija predložila 26. novembra 2010. Proračunski postopek je bil končan v skladu s členom 314 Pogodbe o delovanju Evropske unije. V skladu s tem členom in točko 4(a) tega člena razglašam, da je proračun za leto 2011 dokončno sprejet, in zdaj bom uradno podpisal dokument.

 
  
 

Spoštovani kolegi, za konec bom povedal nekaj besed. Rad bi se zahvalil in čestital vsem kolegom iz Spravnega odbora Evropskega parlamenta, 27 ljudem, za njihovo trdo delo in za to, da so na koncu dosegli pozitiven rezultat.

Prosil bi, da trije ključni akterji pridejo sem na fotografiranje: gospod Alain Lamassoure, predsednik Odbora za proračun, in poročevalki gospa Sidonia Jędrzejewska in gospa Helga Trüpel.

(Aplavz)

Naj se zahvalim tudi predsedstvu Sveta, belgijskemu predsedstvu, za odlično sodelovanje in dejavnost, zlasti predsedniku vlade Yvesu Letermu in državnemu sekretarju Melchiorju Watheletu, ki ju zdaj ni tukaj. Bila sta zelo dejavna v imenu belgijskega predsedstva.

Naj se zahvalim tudi predsedniku Komisije Barrosu, ki ni prisoten, in komisarju Lewandowskemu za pripravo proračuna in olajšanje sklenitve današnjega dogovora. Prosim, pridite sem na kratko fotografiranje.

(Aplavz)

 
Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov