Index 
 Text integral 
Stenograma dezbaterilor
Joi, 17 februarie 2011 - Strasbourg Ediţie JO

Uganda: asasinarea lui David Kato
MPphoto
 

  Sergio Paolo Francesco Silvestris (PPE).(IT) Dle președinte, dle comisar, doamnelor și domnilor, asasinarea lui David Kato a fost condamnată aspru și hotărât de instituțiile europene.

Nu trebuie să uităm totuși că acest act violent este numai un singur episod într-un context mai amplu, în care minoritățile culturale, etnice sau religioase sunt discriminate în diverse părți ale lumii. Nu mai târziu decât acum câteva săptămâni, am adoptat o rezoluție de urgență care condamna ceea ce s-a întâmplat cu creștinii copți în Alexandria, Egipt, care au fost uciși cu cruzime numai pentru că doreau să își practice credința în libertate și în mod respectuos.

Dincolo de drepturile homosexualilor, Uganda este o țară extrem de vulnerabilă, victimă a speculației financiare practicate de anumite puteri interesate să profite de slăbiciunea acestei țări. Uniunea Europeană trebuie, așadar, să își îndrepte atenția către Uganda, astfel încât țara să poată beneficia de capacitatea noastră de a promova democrația și drepturile civile chiar și în țări din afara UE.

 
Aviz juridic - Politica de confidențialitate