Indiċi 
 Preċedenti 
 Li jmiss 
 Test sħiħ 
Dibattiti
Il-Ħamis, 17 ta' Novembru 2011 - Strasburgu Edizzjoni riveduta

5. Il-ħtieġa ta' servizzi ta' emerġenza 112 aċċessibbli (dikjarazzjoni bil-miktub): ara l-Minuti
Vidjow tat-taħditiet
PV
MPphoto
 

  Hannes Swoboda (S&D). - Herr Präsident! Während einer Debatte zur Roma-Frage gestern hat Herr Claudio Morganti Bemerkungen gemacht, die auch vom Kollegen Posselt als rassistische Bemerkungen gekennzeichnet worden sind. Er hat eine ganze Gruppe der Bevölkerung, die Roma, extrem beleidigt. Ich möchte jetzt keine politische Debatte beginnen, sondern Sie nur ersuchen, Herr Präsident, sich das Protokoll geben zu lassen und zu schauen, ob das nicht Grund ist für eine Ermahnung oder zumindest für die Aufforderung an Herrn Morganti, seine beleidigenden Äußerungen zurückzunehmen.

 
  
MPphoto
 

  Ádám Kósa (PPE). - Tisztelt elnök úr! Képviselőtársaim! Köszönöm, hogy ilyen nagy számban támogatták a kezdeményezést. Ebben a ciklusban a legtöbb aláírást kapta ez a nyilatkozat. Ez rekord lett ebben az ülésszakban. Ezt köszönöm szépen! Marinescu kollégám kezdeményezése volt ez a nyilatkozat, a román siketek szövetsége kereste meg őt. Tehát tőlük jött ez a kezdeményezés, és Marinescu képviselőtársamnak példaértékű volt a hozzáállása, hogy megkeresett engem, egy érintettet. Ez „a semmit rólunk, nélkülünk” elv, ez pontosan erről szól. Remélem, hogy ez az írásbeli nyilatkozat nagyobb nyomást gyakorol az európai intézményekre, hogy hatékonyabban segítsék elő a segélykérés akadálymentesítését. A technika készen áll. Ez rendelkezésre áll, csak alkalmazni kellene. Ebben az esetben, én, mint siket, nem csak magamnak, hanem Önöknek is tudok segítséget hívni. Tehát ezért is szeretném megköszönni, hogy támogatták ezt a kezdeményezést. A karzaton vannak siketek, akik lobbiztak ezért az ügyért, és úgy gondolom, hogy megérdemelnek egy nagy tapsot, de nem tapssal, hanem a siket kézjelzéssel. A siketek tapsával szeretnénk megköszönni nekik a munkát, a karzaton lévőknek.

 
  
MPphoto
 

  Marian-Jean Marinescu (PPE). - Nu cred că mai este ceva de adăugat la ce a spus dl Kósa. Mulţumesc tuturor colegilor pentru sprijinul acordat şi sper ca şi Comisia să pună în aplicare ceea ce noi am cerut acolo, pentru că eu cred că este un lucru extrem de bun pentru toţi cetăţenii Europei. Mulţumesc şi colegilor care m-au susţinut din celelalte grupuri politice, dna Meissner, dna Lichtenberger şi dl Pittella.

 
  
MPphoto
 

  Przewodniczący. − Chciałem podziękować wszystkim, również Państwu, którzy podpisali to oświadczenie. Jest to, jak sądzę, bardzo ważna decyzja Parlamentu Europejskiego.

 
Avviż legali - Politika tal-privatezza