Index 
 Précédent 
 Suivant 
 Texte intégral 
Compte rendu in extenso des débats
Mardi 13 mars 2012 - Strasbourg Edition révisée

8. Heure des votes
Vidéo des interventions
PV
MPphoto
 

  Presidente. − L'ordine del giorno reca il turno di votazioni.

(Per i risultati dettagliati della votazione: vedasi processo verbale)

***

 
  
MPphoto
 

  Sajjad Karim (ECR). - Madam President, yesterday, only a matter of hours after we marked our remembrance of victims of terrorism, an extremist fuelled with religious hatred and intolerance carried out a terrorist attack, destroying by fire a religious place of worship in Brussels, killing the religious leader of a whole community. The religious leader leaves behind a young family, and our thoughts are with them.

Rising intolerance from a whole spectrum of thought in Europe should concern us all. Today we send a clear message that we reject such intolerance. When criminal extremists carry out such terrorist attacks it is our values they seek to destroy, and we will stand united to face them, whoever they are and whatever the cancerous hate and division that they may preach.

(Loud applause)

 
  
MPphoto
 

  Krisztina Morvai (NI). - Magyar nyelven szeretnék beszélni. 2005-ben a bántalmazott nőkért és gyermekeikért, az ő életük és testi épségük védelmében harcoló jogászként, egyebek mellett kampányt indítottam sok ilyen bántalmazott nő és gyermek védelmében. Az egyik férj megsértődött, feljelentést tett ellenem rágalmazás miatt. Az ügyben Európai Parlamenti képviselővé választásomig semmi sem történt. 2010-ben hirtelen megindult az eljárás. Másfél évvel ezelőtt kérték a mentelmi jogom felfüggesztését. Azóta alszik ez az ügy az Európai Parlament előtt. Mitől lett olyan fontos, hogy hirtelen, tegnapról mára szavazásra tűzték? Miért nem szólalhatok meg ebben az ügyben? És nem gondolják-e, hogy ízléstelen, hogy pont egy nőjogi harcos és a bántalmazott nőkért harcoló jogász ellen koholt eljárást szavaztatnak meg akkor, amikor két nagyon fontos, nőkkel kapcsolatos... (Az elnök megvonta a szót a képviselőtől.)

Ne haragudjanak már, akkora fizetésért már csak végighallgathatnak egy kétperces felszólalást, nem? Nem gondolják, hogy ízléstelen, hogy csak szavazni jönnek be, és még akkor sem hallgatnak meg egy kétperces felszólalást? Szégyelljék magukat!

***

 
Avis juridique - Politique de confidentialité