Показалец 
 Назад 
 Напред 
 Пълен текст 
Процедура : 2012/2264(INI)
Етапи на разглеждане в заседание
Етапи на разглеждане на документа : A7-0022/2013

Внесени текстове :

A7-0022/2013

Разисквания :

Гласувания :

PV 12/03/2013 - 8.2
CRE 12/03/2013 - 8.2
Обяснение на вота

Приети текстове :

P7_TA(2013)0062

Пълен протокол на разискванията
Вторник, 12 март 2013 г. - Страсбург Редактирана версия

8.2. Специален доклад на Европейския омбудсман (Летище Виена) (A7-0022/2013 - Margrete Auken) (гласуване)
Протокол
 

Prima della votazione:

 
  
MPphoto
 

  Margrete Auken, ordfører. − Fru formand! Det er ikke så tit, at Ombudsmanden udarbejder en særlig beretning til os, og derfor er det en skam, at vi ikke får en fuld debat om denne sag, der i den grad drejer sig om respekten for borgerne og for borgernes deltagelse. Jeg synes, at vi skal sende borgerne et tydeligt signal om, at vi er villige til at lytte til dem, og at vi mener, de bør inddrages. Men vi har fået en god betænkning, også i udvalget.

Det drejer sig først og fremmest om to ting: dels om VVM, altså om den fortsatte slattenhed over for respekten for VVM-vurderingerne. Østrig har undladt at foretage en sådan vurdering i forbindelse med udvidelsen af Wiens lufthavn. Ombudsmanden har så efterfølgende været indforstået med, at man lavede det, de kalder en ex-post. Jeg synes, man skulle kalde det en post-mortem, fordi det jo meget tit er for sent. Det fremgik af denne ex-post eller post-mortem, at man havde tilsidesat borgernes ret til at deltage og borgernes ret til at klage. Det har Ombudsmanden påpeget, og det er meget meget vigtigt, at vi har dette med.

Det skal understreges, fordi vi nu står over for en revision af VVM-direktivet, samtidig med at vi står over for at skulle vedtage et nyt rammeprogram for miljøhandlingsplanen, hvor netop implementeringen af lovgivningen er fuldstændig i centrum. Til implementering af lovgivning hører borgerinddragelse på alle de niveauer, hvor det er muligt. Og det skal være os her i Parlamentet, der fører det store ord for at sikre borgernes deltagelse. Lad mig til slut takke mine kolleger i udvalget. Vi har haft en rigtig god stemning. Det skyldes nok også, at Østrig efterfølgende har repareret på de værste ulykker, så der ikke var nogen, der havde grund til at være sure på Østrig. Derudover synes jeg, at det er lidt ærgerligt, at jeg ikke fik igennem, at vi også skulle have sanktioner.

 
Правна информация - Политика за поверителност