Index 
 Föregående 
 Nästa 
 All text 
Förfarande : 2012/0082(COD)
Dokumentgång i plenum
Dokumentgång : A7-0278/2013

Ingivna texter :

A7-0278/2013

Debatter :

PV 15/04/2014 - 23
CRE 15/04/2014 - 23

Omröstningar :

PV 16/04/2014 - 7.23
CRE 16/04/2014 - 7.23

Antagna texter :


Fullständigt förhandlingsreferat
Onsdagen den 16 april 2014 - Strasbourg Reviderad upplaga

7.23. Överföring av motorfordon (A7-0278/2013 - Toine Manders) (omröstning)
Protokoll
 

- Przed rozpoczęciem głosowania:

 
  
MPphoto
 

  Toine Manders, Rapporteur. - Ik wil graag een verzoek doen op grond van artikel 175 van het Reglement.

Voor ons ligt een voorstel tot vereenvoudiging van de registratie van voertuigen in Europa. Dit is volgens de Europese Commissie een van de grootste ergernissen van de burgers binnen Europa. En dat gaat jaarlijks 3 miljoen burgers aan, burgers die ons hebben gekozen.

Ik wil de Commissie en de schaduwrapporteurs bedanken voor het evenwichtige voorstel dat voor ons ligt. Maar ik ben boos, teleurgesteld en beledigd. Het team van onderhandelaars was bereid om een compromis met de Raad te sluiten, maar de Raad heeft zich teruggetrokken zonder opgave van reden. Gisteravond liep de Raad demonstratief weg tijdens het debat. Dit is niet in het belang van de burgers en wij als Parlement zijn beledigd, omdat dit niet de democratie ten goede komt.

Voorts weigert de Raad een brief te beantwoorden die onze voorzitter Malcolm Harbour heeft geschreven in februari om de werkelijke argumenten te achterhalen. Het is een grote schande voor de samenwerking tussen de Raad, de Commissie en het Parlement. Vervolgens is er nog iets anders dat een schande is, namelijk dat er media zijn, met name in het Verenigd Koninkrijk, die grote leugens verspreiden over dit onderwerp, waardoor Engelse collega's hun vrije mening niet meer kunnen uiten. Als gevolg van deze leugens ben ik persoonlijk bedreigd in Nederland door mensen die deze leugens geloven.

Samen met de heer Cameron en ook mijn partij 50+ hoop ik dat er in de diverse landen in Europa snel referenda worden georganiseerd over de Europese Unie. Om te protesteren tegen deze gang van zaken verzoek ik in overleg met mijn fractie en de schaduwrapporteurs om de stemming uit te stellen tot na de verkiezingen.

 
  
MPphoto
 

  Przewodniczący. - Mamy wniosek o odesłanie sprawozdania do ponownego rozpatrzenia przez komisję parlamentarną.

(Wniosek o odesłanie sprawozdania do komisji został przyjęty)

 
Rättsligt meddelande - Integritetspolicy