Index 
 Înapoi 
 Înainte 
 Text integral 
Procedură : 2017/2819(RSP)
Stadiile documentului în şedinţă
Stadii ale documentului : B8-0589/2017

Texte depuse :

B8-0589/2017

Dezbateri :

PV 14/11/2017 - 17
CRE 14/11/2017 - 17

Voturi :

PV 15/11/2017 - 13.15
Explicaţii privind voturile

Texte adoptate :

P8_TA(2017)0441

Stenograma dezbaterilor
Miercuri, 15 noiembrie 2017 - Strasbourg Ediţie revizuită

14.5. Planul de acțiune pentru natură, cetățeni și economie (B8-0589/2017)
Înregistrare video a intervenţiilor
 

Oral explanations of vote

 
  
MPphoto
 

  Krisztina Morvai (NI). – Elnök Asszony! Megrendítő ez a jelentés az európai környezeti állapotokról, környezetszennyezésről, természetpusztításról, de hát észre kell, hogy vegyük, hogy ez egyenesen következik az Európai Unió gazdaságából és jellegéből. Hiszen nyilvánvalóan az Európai Unió nem a helyi gazdaságokat támogatja, hanem ugye azt látjuk, hogy az úgymond egységes piacon tengernyi kamion és repülőgép szennyezi a levegőt, mert teljesen fölöslegesen hurcolja ugye az árukat – különösen így van ez a mezőgazdasági áruk esetében, vagy termények esetében –, az egyik végéből Európának a másikba.

Holott azt az adott tagállamokban is nagyon jól elő lehetne állítani, meg lehetne termelni, és ha már a mezőgazdaságnál tartunk, ír a jelentés arról, hogy ki van zsákmányolva a termőföld, vagy hogy milyen jót tenne a környezetnek, hogy ha lenne legeltetéses állattenyésztés. De kérem szépen, ezek mind ellentmondanak magának az Európai Uniónak, amelyiknek például a mezőgazdasági támogatási rendszere is az iparosított, a környezetet is kizsákmányoló mezőgazdaságot támogatja.

 
  
MPphoto
 

  Monica Macovei (ECR). – Doamna președintă, Planul de acțiune pentru natură, oameni și economie trebuie pus în aplicare pentru conservarea mediului, esențială pentru fiecare om în parte, pentru viața noastră. Vrem cer și apă curată, vrem mâncare sănătoasă și nu plină de chimicale, vrem construcții care să nu ne otrăvească și așa mai departe. Resursele Pământului sunt tot mai limitate și informarea corectă a oamenilor este vitală, pentru că oamenii trebuie să ceară guvernelor să aplice corect legile europene care astăzi nu sunt corect și nici complet aplicate. De asemenea, trebuie să ceară guvernelor să oblige industriile de alimente, de energie, de produse chimice, de automobile, de materiale de construcții sau de mediu să nu influențeze politicile unor state membre și să finanțeze retehnologizarea așa încât să ne protejeze viața și nu să ne omoare.

 
  
MPphoto
 

  Νότης Μαριάς (ECR). – Κυρία Πρόεδρε, ψήφισα υπέρ της έκθεσης για το σχέδιο δράσης για τη φύση, τον άνθρωπο και την οικονομία. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό σχέδιο, διότι προστατεύει τη βιοποικιλότητα και τις περιοχές Νatura 2000. Όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι σέβεται τις περιοχές Νatura 2000 και αναφέρομαι στην αναγκαιότητα να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για τις παραβιάσεις που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο όρος Όχη στη Νότια Καρυστία, μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή Νatura 2000.

Και όμως, εγκαθίστανται εκεί πάρα πολλά πάρκα που έχουν σχέση με την παραγωγή αιολικής ενέργειας. Σταθμοί, λοιπόν, αιολικής ενέργειας, οι οποίοι υπερβαίνουν αυτή τη στιγμή το 50% της δύναμης που θα εγκατασταθεί συνολικά σε όλη την Ελλάδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφεται το περιβάλλον, η βιοποικιλότητα, η πανίδα και η χλωρίδα και απαιτούνται μέτρα από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 
Aviz juridic - Politica de confidențialitate