Hakemisto 
 Edellinen 
 Seuraava 
 Koko teksti 
Menettely : 2017/2122(INI)
Elinkaari istunnossa
Asiakirjan elinkaari : A8-0365/2017

Käsiteltäväksi jätetyt tekstit :

A8-0365/2017

Keskustelut :

PV 12/12/2017 - 17
CRE 12/12/2017 - 17

Äänestykset :

PV 13/12/2017 - 13.6
Äänestysselitykset

Hyväksytyt tekstit :

P8_TA(2017)0494

Puheenvuorot
Torstai 14. joulukuuta 2017 - Strasbourg Lopullinen versio

9.4. Vuosikertomus ihmisoikeuksista ja demokratiasta maailmassa 2016 ja EU:n toiminnasta tällä alalla (A8-0365/2017 - Godelieve Quisthoudt-Rowohl)
Puheenvuorot videotiedostoina
 

Mündliche Erklärungen zur Abstimmung

 
  
MPphoto
 

  Michaela Šojdrová (PPE). – Pane předsedající, dovolte, abych vysvětlila, proč jsem nakonec nemohla hlasovat pro zprávu, která se týká lidských práv ve světe, přestože jsem k tomuto tématu vždy velmi citlivá. Totiž ve zprávě byly schváleny pasáže, které vyzývají k rozšiřování sexuálních a reprodukčních práv, tedy jinými slovy k podpoře potratů ve světě. Také nemohu souhlasit s opětovným apelem na to, aby byly dodržovány povinné uprchlické kvóty, které již i předseda Evropské rady Tusk označil za nefunkční. Přesto si myslím, že je důležité, aby se Evropský parlament systematicky věnoval situaci lidských práv, protože kolem nás, i v blízkém Turecku, máme velké problémy, když se díváme na to, jak Turecko porušuje lidská práva a vězní své akademiky i novináře.

 
  
MPphoto
 

  Csaba Sógor (PPE). – Elnök Úr! A demokratikus rendszerekkel rendelkező államokban is állandó gondot jelent a kisebbségek politikai érdekérvényesítő képességének hiánya, és az ebből fakadó konfliktusok. Ha egy nyelvi vagy etnikai alapú közösség azzal szembesül, hogy a többség állandóan rákényszeríti az akaratát, nem vonja be az adott ország életét befolyásoló döntésekbe, vagy egyenesen diszkriminálja a kisebbségi közösség tagjait, akkor a konfliktus bele van kódolva a helyzetbe.

Az Európai Unió nem változtathatja meg az összes ország politikai és társadalmi rendszerét, ám példát mutathatna a világnak, hogyan biztosítja az emberi jogokat és a kisebbségek védelmét. Ez a példamutatás ma sajnos nem egyértelmű, az uniós intézmények ugyanis nem helyeznek nyomást a tagállamokra a sokszor hiányos kisebbségvédelmi politikák és gyakorlatok miatt. A jelentés hangsúlyozza, hogy a kisebbségi közösségeknek sajátos szükségleteik vannak, és elő kell mozdítani e közösségek jogait és teljes mértékű egyenlőségét a gazdasági, társadalmi, politikai és kulturális élet minden területén. Ennek a megállapításnak érvényt kell szerezni az Unióban is.

 
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö