Indekss 
 Iepriekšējais 
 Nākošais 
 Pilns teksts 
Procedūra : 2017/2087(INI)
Dokumenta lietošanas cikls sēdē
Dokumenta lietošanas cikls : A8-0165/2018

Iesniegtie teksti :

A8-0165/2018

Debates :

PV 30/05/2018 - 29
CRE 30/05/2018 - 29

Balsojumi :

PV 31/05/2018 - 7.11
CRE 31/05/2018 - 7.11
Balsojumu skaidrojumi

Pieņemtie teksti :

P8_TA(2018)0241

Debates
Ceturtdiena, 2018. gada 31. maijs - Strasbūra Pārskatītā redakcija

8.7. Ekodizaina direktīvas īstenošana (A8-0165/2018 - Frédérique Ries)
Visu runu video
 

Oral explanations of vote

 
  
MPphoto
 

  Tibor Szanyi (S&D). – Elnök Asszony, szavazatommal támogatom a jelentést, hiszen az megfelel azon iránynak, amely szerint az EU elkötelezett, hogy az európai gazdaságot fenntarthatóbb, karbonszegény gazdasággá alakítsa. Ez nemcsak szlogenek szintjén található meg, hanem erről tanúskodnak a különböző politikák és intézkedések is. Az Unió vezető szerepet vállalt az éghajlatváltozásról szóló Párizsi Megállapodás megkötésében, az uniós költségvetésből több mint 220 millió eurót ruházott be zöld és alacsony szén-dioxid-kibocsátású projektekbe, valamint a fogyasztók jobb tájékoztatása érdekében egyértelmű jogi kereteket vezetett be az energiacímkézés tekintetében. A környezettudatos tervezésről szóló irányelvben rejlő valamennyi potenciált akkor lehet kihasználni, ha a termék teljes környezetvédelmi dimenzióját számításba vesszük. A körforgás és a gazdaság szellemében ezek az összeszerelés, a tartósság, a szétszerelés, a javíthatóság és az újrahasznosíthatóság. Ezeket és a jelentés további ajánlásait reményeim szerint a magyar kormány is megfontolja.

 
  
MPphoto
 

  Sander Loones (ECR). – In onze gemeente Koksijde, Oostduinkerke, hebben wij een schitterend cultureel centrum, het Casino, gekend in de ganse regio door de uitstekende programmatie voor jong en oud. In de eerste plaats is dat natuurlijk te danken aan een fantastisch team van cultuurmedewerkers die zich dagelijks inzetten met hart en ziel. Het is jammer om te zien dat net die mensen teleurgesteld zouden worden door de Europese Unie.

Europa is namelijk van plan nieuwe regels in te voeren voor podiumverlichting in theaterproducties, maar zelfs de nieuwste verlichting zou aan die regels niet kunnen voldoen. Dat kan toch niet. Cultuurcentra die continu investeren in nieuwe, duurzame, meer groene apparatuur, die zouden wij moeten belonen in plaats van te bestraffen. Net daarom heeft mijn partij, de N-VA, en heeft onze fractie hier in het Europees Parlement een amendement ingediend om een bijzondere regelgeving te behouden voor de theaterverlichting. Ik ben alvast bijzonder blij dat dat amendement met een ruime meerderheid is goedgekeurd. Wij rekenen op evenveel gezond verstand bij de andere Europese instellingen om dit te behouden.

 
Pēdējā atjaunošana: 2018. gada 18. septembrisJuridisks paziņojums - Privātuma politika