Index 
 Zurück 
 Vor 
 Vollständiger Text 
Ausführliche Sitzungsberichte
XML 7k
Donnerstag, 17. Februar 2022 - Straßburg Überprüfte Ausgabe

10. Personelle Zusammensetzung der Delegationen
Video der Beiträge
Protokoll
MPphoto
 

  Die Präsidentin. – Ich möchte dem Plenum mitteilen, dass die Präsidentin den Antrag zur Geschäftsordnung gemäß Artikel 195 erhalten hat.

Ich erteile Herrn Dzhambazki für eine Minute das Wort.

 
  
MPphoto
 

  Ангел Джамбазки (ECR). – Г-жо Председател, колеги, затова се обръщам към вас. Когато съм правил грешки в този Парламент и когато някой се е чувствал засегнат, винаги съм се извинявал. Но вчерашният случай не е такъв. Във вчерашния случай, в който аз просто поздравих вашата колега, която водеше заседанието, и й показах с ръка, че разбирам какво ми казва, беше интерпретирано дълбоко погрешно, изключително неправилно и беше направена световна новина. Световна новина, която твърди, че съм използвал забранени нацистки символи в този Парламент.

Не, госпожо Председател, не съм. Ако исках, щях да Ви кажа. Щях да го направя от трибуната, не излизайки от залата. Не използвам такива символи, защото съм дълбоко убеден, че тяхното място не е в обществото и в тази зала. Начинът, по който беше разпространена тази реакция, беше скандален, изключително груб и изключително обиден.

Затова аз ще искам извинение от всеки, който твърди такова нещо. Да свържеш едно просто помахване в знак на съгласие с ръка, то се вижда как е направено, и да кажеш, че това е нацистки поздрав, е ужасно глупаво. Моля Ви, дайте ми още малко време. Знам, че се спазва времето, но това е важно. Ние не използваме такива символи по много ясни причини. Но пак Ви казвам, ако исках да го направя, щеше да е тук. И днес целия ден слушам и гледам новини, обяснения. Това просто не е вярно, уважаема госпожо Председател, настоявам да се запише. Искам извинение. Благодаря Ви за търпението.

 
  
MPphoto
 

  Die Präsidentin. – Das nehmen wir zur Kenntnis. Das Verfahren nimmt seinen weiteren Gang.

Die Fraktionen und die fraktionslosen Mitglieder haben der Präsidentin die Ernennungen der Mitglieder der Delegationen mitgeteilt. Die Liste mit der namentlichen Zusammensetzung der Delegationen wird auf der Website des Parlaments veröffentlicht.

 
Letzte Aktualisierung: 13. Mai 2022Rechtlicher Hinweis - Datenschutzbestimmungen