Retur til Europarl-portal

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentariske forespørgsler og spørgsmål
PDF 36kWORD 15k
6. marts 2003
E-0803/2003

SKRIFTLIG FORESPØRGSEL E-0803/03

af Marco Pannella (NI), Marco Cappato (NI), Gianfranco Dell'Alba (NI), Benedetto Della Vedova (NI) og Maurizio Turco (NI)

til Kommissionen


  Om: Kinesiske myndigheders forfølgelse af Falun Gong-udøvere og Liu Jies arrestation og død efter 11 dages tilbageholdelse

 Skriftlig besvarelse 

Ifølge pålidelige oplysninger fra Falun Dafa-informationscentret, Amnesty International og andre store internationale ngo'er har Kinas præsident, Jiang Zemin, taget initiativ til forfølgelsen af de mere end 100 mio. Falun Gong-udøvere. Falun Dafa-informationscentret har undersøgt og bekræftet, at 578 Falun Gong-tilhængere er døde i myndighedernes varetægt. Ifølge regeringskilder har der været 1.600 dødsfald, men andre sagkyndige taler om meget højere tal, og mange dødsfaldene skyldes forskellige former for tortur som tvungen indtagelse af føde, anvendelse af dødbringende medicin og gennembankning. Mange hundrede tusind Falun Gong-udøvere har være fængslet, og mere end 100.000 har været tilbageholdt i arbejdslejre uden at være blevet stillet for en dommer.

 

Den 6. februar 2003 blev Liu Jie, en 37-årig Falun Gong-udøver, arresteret samme med sin mand, mens hun fra sin minivan uddelte løbesedler med nytårsønsker med ordlyden "Sandhed, Barmhjertighed, Tolerance" - de grundlæggende principper i Falun Dafa - i byen Shuangcheng i regionen Heilongjiang og ført bort af politiet, som også beslaglagde køretøjet.

 

Den 17. februar 2003 meddelte politiet Liu Jies slægtninge, at Liu Jie var død. Ved arrestationen 11 dage tidligere var hun imidlertid fuldstændig sund og rask.

 

Hvilke oplysninger har Kommissionen om situationen med hensyn til forfølgelsen af Falun Gong-udøverne i Kina siden 1999 og mere præcist om Liu Jies og hendes mands tilfælde?

 

Hvilke initiativer har den taget eller agter den at tage for at opfordre de kinesiske myndigheder til omgående og betingelsesløst at frigive alle Falun Gong-tilhængerne og ophæve alle de strafferetlige og administrative love, som truer trosfriheden i Folkerepublikken Kina?

 

Forespørgslens originalsprog: ITEFT C 268 E af 07/11/2003
Juridisk meddelelse - Databeskyttelsespolitik