Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentin jäsenten esittämät kysymykset
PDF 34kWORD 16k
10. kesäkuuta 2003
E-2043/2003

KIRJALLINEN KYSYMYS E-2043/03

esittäjä(t): Maurizio Turco (NI), Emma Bonino (NI), Marco Pannella (NI), Marco Cappato (NI), Benedetto Della Vedova (NI), Gianfranco Dell'Alba (NI) ja Olivier Dupuis (NI)

komissiolle


  Aihe: Uskonnonvapauteen kohdistuneet loukkaukset ja uskonnonvapauden takaamiseen tarvittavat välineet

 Kirjallinen vastaus 

Yhdysvaltojen liittovaltion riippumaton viranomainen, US Commission on International Religious Freedom (USCIRF) julkaisi toukokuussa 2003 maailmanlaajuisen uskonnonvapautta koskevan vuosikertomuksen ja tämän vuosikertomuksen mukaan:

 

 tilanne Venäjän federaatiossa antaa aihetta huoleen monista eri syistä: ortodoksisen kirkon väitetty sekaantuminen poliittiseen elämän Moskovassa; valtion harjoittama kansalaisten uskonnollisen elämän tiukka valvonta ja neuvottelut uskonnon harjoittajien ja heidän yhteistyönsä sallimisesta.

 

 Kiinan kansantasavallalle on tunnusomaista, että Kiinan kansalaisia säännöllisesti karkotetaan, kidutetaan ja vangitaan heidän uskonnollisen vakaumuksensa vuoksi, ja että uskonnon harjoittamista Tiibetissä valvotaan tiukasti.

 

 Laosissa hallitus sallii viranomaisten vangita ja pakkokäännyttää uskovaisia, joka on osoitus järjestelmällisestä uskonnonvapauden loukkauksesta.

 

 Vietnamissa vangitaan uskonnollisesti toisinajattelevia ja parhaillaan on meneillään kampanja uskonnollisten vähemmistöjen pakkokäännyttämiseksi maan koillisosan maakunnissa ja montagnardien keskuudessa, jotka asuvat maan keskiosan ylängöillä. Tilanne on siinä määrin vakava, että USCIFG ehdottaa, että humanitaarisen avun lisäksi ei myönnetä mitään muuta tukea ennen kuin Vietnamin viranomaiset kunnioittavat uskonnonvapautta.

 

Onko komissio tietoinen uskonnonvapauden vakavista ja järjestelmällisistä loukkauksista Venäjällä, Kiinassa, Laosissa ja Vietnamissa?

 

Aikooko komissio noudattaa USCIRF:n suositusta olla myöntämättä muuta kuin humanitaarista apua Vietnamille ennen kuin Vietnamin viranomaiset sitoutuvat noudattamaan uskonnonvapautta?

 

Katsooko komissio, että kaiken muun kuin humanitaarisen avun lakkauttaminen ennen kuin uskonnonvapautta kunnioitetaan voisi olla tehokas painostuskeino? Tai mikä muu keino olisi komission mielestä oli tehokkaampi?

 

Kysymyksen alkukieli: ITEYVL C 78 E, 27/03/2004
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö