Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentin jäsenten esittämät kysymykset
PDF 33kWORD 15k
19. kesäkuuta 2003
E-2183/2003

KIRJALLINEN KYSYMYS E-2183/03

esittäjä(t): Maurizio Turco (NI)

komissiolle


  Aihe: Uskonnonvapauden jatkuvat loukkaukset ja uskonnollista toimintaa koskevat oikeudelliset rajoitukset Valko-Venäjällä

 Kirjallinen vastaus 

 Kesäkuun 1. päivän iltana joukko aseistautuneita poliiseja tunkeutui yksityisasuntoon pääkaupungissa Minskissä ja keskeytti hindujen meditaatiorituaalit.

 

 Ryhmän johtaja Natalya Solovyova vahvistaa, että tämä tapahtui täsmälleen viikko sen jälkeen kun vastaavanlainen meditaatiokokous oli keskeytetty muualla kaupungissa.

 

 Hindu-yhteisölle ei ole langetettu sakkorangaistuksia kokoontumisten takia, mutta yhteisöä on uhattu erilaisilla oikeudellisilla seurauksilla kuten vankeusrangaistuksilla, koska poliisi on määritellyt ryhmän lahkoksi.

 

 Viranomaiset eivät ole missään vaiheessa ilmoittaneet oikeudellisia perusteita toimilleen.

 

 Ryhmä on yrittänyt rekisteröityä ilman tulosta ennen kuin uskontoa koskeva tiukempi laki tuli voimaan viime vuoden marraskuussa.

 

 Yksikään kansallisista tai paikallisista uskonnollisista asioista vastuussa oleva viranomainen, mukaan lukien Minskissä sijaitsevan etnisistä ja uskonnollisista asioista vastaavan ministeriön johtaja Alla Ryabitseva, ei ole antanut selitystä näihin kokouksiin tehdyille aseellisille ratsioille.

 

Edellä mainitun perusteella ja ottaen huomioon Euroopan unionin ja Valko-Venäjän välisen yhteistyön talouden ja kaupan alalla tiedustelisin komissiolta seuraavaa:

 

Onko komissio tietoinen edellä esitetyistä tosiasioista?

 

Mitkä toimet voisivat olla yhteistyön kannalta vakava ja tehokas keino saada Valko-Venäjä kunnioittamaan uskonnonvapautta?

 

Kysymyksen alkukieli: IT 
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö