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WRITTEN QUESTION E-2463/03
by Professor Sir Neil MacCormick (Verts/ALE)
to the Commission

Subject: Under-age EU citizens

Can the Commission comment on the rights of under-age EU citizens in respect of residence within 
the Union? If an under-age EU citizen has parents who are not themselves EU citizens, it appears that 
the under-age EU citizen has no right of residence within the Union. This is because the rights do not 
apply to non-EU parents of EU under-age citizens. Does the Commission consider that this is an 
accurate statement of the position, and if so does it not consider that current arrangements are in 
violation of the Charter of Fundamental Rights of the European Union, Article 24(3)?


