
631480.EN PE 379.524

WRITTEN QUESTION E-4160/06
by Dimitrios Papadimoulis (GUE/NGL)
to the Commission

Subject: UN Convention on the Law of the Sea and accession of Turkey to the EU

The UN Convention on the Law of the Sea has been ratified by the European Community and 
constitutes part of the Community acquis. The ten new Member States have also ratified the 
Convention, as required, pursuant to the provisions of Article 6 of their Act of Accession.

Will the Commission say whether Turkey must accede to the Convention on the Law of the Sea, 
which now forms part of the Community acquis, during the accession negotiations?  According to the 
Commission's timetable, when will the relevant chapter be examined? 


