Terug naar het Europarl-portaal

Choisissez la langue de votre document :

Parlementaire vragen
PDF 35kWORD 22k
12 december 2006
E-5454/06
SCHRIFTELIJKE VRAAG E-5454/06
van Sophia in 't Veld (ALDE)
aan de Commissie

 Betreft: Contactgroep op hoog niveau over gegevensbescherming
 Schriftelijk antwoord 

Op 6 november 2006 heeft de vierde ministeriële trojka EU-VS op het gebied van justitie, vrijheid en veiligheid plaatsgevonden. Op deze vergadering waren het Finse voorzitterschap, het toekomstige Duitse voorzitterschap en de Commissie vertegenwoordigd. Het belangrijkste gespreksonderwerp betreffende de bestrijding van terrorisme was de uitwisseling van gegevens tussen wetshandhavers en gegevensbescherming. Besloten werd een contactgroep op hoog niveau in te stellen die een kader van gemeenschappelijke beginselen op het gebied van gegevensbeschermingssystemen in de EU en de Verenigde Staten zal definiëren en nieuwe technologische instrumenten en procedures zal proberen te vinden om het niveau van de gegevensbescherming en de gegevensstroom te verbeteren.

1. Kan de Commissie bevestigen dat bovengenoemde onderwerpen tijdens de vergadering van de trojka zijn besproken en dat de contactgroep op hoog niveau in feite is opgericht om een gemeenschappelijk kader voor gegevensbescherming voor de EU en de Verenigde Staten te creëren?

2. Kan de Commissie de precieze status van deze groep nagaan en uitleggen wat de precieze taak van deze groep is?

3. Is de Commissie voornemens het Europees Parlement uit te nodigen toekomstige vergaderingen van de contactgroep op hoog niveau bij te wonen c.q. daaraan deel te nemen?

Oorspronkelijke taal van de vraag: ENPB C 293 van 05/12/2007
Juridische mededeling - Privacybeleid